muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
22°

Turisme alemany i infraestructures

El PP i UM argumenten a favor de la construcció de més autopistes pel turisme, sobretot pels turistes alemanys: «Si no fan tot això, diuen, que vosaltres no vendreu i la gent no tendrà feina, ni menjar... a Mallorca».

És veritat, que els darrers anys hi ha menys turistes alemanys a Mallorca. Però aquest fet no es pot justificar per la manca d'autopistes o d'un cinturó a Palma. I també, en general, la falta dels turistes alemanys no es pot justificar per la realitat de les infraestructures de Mallorca. La majoria dels alemanys estimam Mallorca pels seus sementers, la seva tranquil·litat i les seves cales verges.

Aquest fet té moltes altres causes. Per exemple:

-Els alemanys han descobert altres llocs per fer vacances. L'interès per Mallorca va néixer per les ofertes de vols barats combinades amb hotels barats... Ara hi ha molts d'altres llocs amb una infraestructura molt econòmica, que Mallorca com a lloc de vacances perd alguns turistes alemanys.

-Un altre tipus de vacances és més atractiu. El que feia interessant Mallorca per molts d'alemanys, platja i clima mediterrani en combinació amb una sèrie d'infraestructures alemanyes (Schlecker, Almhüttenkneipen, menjar alemany, cervesa alemanya, etc.). Les megadiscoteques, els parcs temàtics no provoquen interès entre els alemanys.

-A més, la crisi econòmica alemanya té conseqüències per les butxaques dels alemanys a l'hora de fer les vacances. Hi ha molta de gent que no té els diners per fer un viatge durant les vacances o per fer-lo sempre quan tenen vacances. En aquest context hi ha molts d'alemanys que han redescobert Alemanya i queden aquí.

A més, a Alemanya ja tenim totes les megadiscoteques, els parcs de temps lliure o d'aventura i això feia que els alemanys passassin les vacances a llocs com Mallorca. I també el canvi de clima que es nota més i més, provoca un canvi en el comportament dels alemanys: a Alemanya durant l'estiu també fa tanta de calor que no fa falta viatjar cap al Sud per trobar sol. Al contrari, el sol mediterrani ja sembla massa fort per molts dels alemanys aquí.

En canvi, les causes per fer vacances a Mallorca són: conèixer la cultura i la llengua catalana, descobrir els pobles mallorquins, els molins, les possessions i, no en darrer terme, descobrir la natura de Mallorca. I és tot això que perilla si el Govern del PP i UM duen a terme el seu pla de carreteres. Serà un atemptat ecològic!

Les autopistes i els cinturons són iguals per tot. Autopistes i cinturons, parcs temàtics, camps de golf, hotels alemanys i aglomeracions de bars alemanys... Tot això ja ho tenim a Alemanya. Amb la globalització ja ho podem trobar tot a quasi qualsevol lloc del món. Però, en canvi, és molt especial i important descobrir carreteres petites amb tot el temps del món a una illa que coneixes i hi vas per descansar i relaxar-te. Mallorca ens pot oferir això, no es diu per no-res l'Illa de la Calma, i el seu govern PP i UM s'està arriscant a destruir-la contra l'opinió dels mallorquins, amb arguments ecològics que no valen res en contra dels arguments que tenen els mallorquins contra l'autopista i el segon cinturó. Els diners que tenen per construir carreteres seria molt millor utilitzar-los, per exemple, per millorar les ja existents, per conservar la natura i cultura de l'illa i per millorar el transport públic.

Ens solidaritzam amb els mallorquins i diem NO al segon cinturó de Palma i a l'autopista d'Inca a Manacor! Si us plau, feis conèixer aquest desenvolupament problemàtic a molta de gent a través dels vostres mitjans.

Penso que els alemanys que coneixen i estimen Mallorca tenen interès perquè la natura i la cultura mallorquina sigui protegida. A més, tenen el dret de saber que el Govern -PP i UM- els està utilitzant d'argument per construir l'autopista d'Inca a Manacor i el segon cinturó de Palma.

Volen destruir Mallorca, el paradís del Mediterrani!!!

Heike Heim. Oldenburg (Alemanya).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris