algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

Estat d'opinió

Tenc amics confiats que la Lototrot no es farà, perquè, segons la seva bonhomia, una cosa tan manifestament negativa no pot sortir mai dels bolletins oficials. Argumenten que el joc relacionat amb la promoció del trot i de l'afició que l'envolta no és negoci per a ningú tal com no ho va ser l'estataQuiniela Hípica. Com que això ni és nou ni existeix ningú tan colló com per fer una inversió en infraestructura i maquinària destinada a la més absoluta fallida, els vius engatats amb la possibilitat d'un gran negoci s'inventaren la Promotrot: unes vergonyoses escurabutxaques, una part del benefici de les quals aniria a la suposada «funció socia» del trot. Com veis, no en sortim de l'espanyola catolicitat capaç de dissenyar la penitència abans de cometre el pecat. Aquesta manera d'utilitzar el perdó relacionant-lo amb la suposada tasca social del benefici del pecat; en aquest cas, la ludopatia. Res de nou: ja amb l'aparició dels bingos, en etardofranquisme, les sales havien d'anar lligades a associacions benèfiques, organitzacions per a minusvàlids, clubs esportius... La pràctica va fer que, mentre s'enriquien els propietaris de les sales (i Hisenda), la gent s'acostàs al joc com qui s'acosta a la rifa d'una panera per al club de padrins de la barriada. No cal dir que els suposats beneficiaris de la part alíquota de la penitència, no ensumaren massa guanys d'aquells que fomentava el pecat. I ara: els cavalls i un món de negocis, passions, messions i doblers, molts de doblers.

Però vos contava dels meus amics crèduls amb la impossibilitat que una institució seriosa fomentàs la ludopatia manllevant beneficis a l'ONCE per repartir-los entre els amics. I tot això amb l'excusa de la supervivència del camp; del mateix camp que travessen amb autopistes inútils, pistes d'aterratge innecessàries o camps de polo absolutament prescindibles. És vera que basen les seves apreciacions amb informacions sobre els moviments en ASAJA, la cagada de nomenar un conseller lligat a un sector cobdiciós sense manies i altres matisos que van des de la informació, més o manco de bona font, fins a la suposició ben raonada, passant per la intuïció i tot allò que acaba per configurar aquesta cosa tan etèria anomenada estat d'opinió. Però passa que jo no som tan optimista i sent cantarelles de lligams, deutes, pressions i comissions (digau-ne participacions) que em fan témer el pitjor. Ja ho veurem. Per ara, el que és segur és l'encabronada dePla contra l'autovia que els secciona, la previsible moguda dePrat de Sant Jordi amb l'ampliació de l'aeroport i l'aparició de dos sectors en l'àmbit dels grans propietaris agrícoles, per ara, enfrontats... Com s'articularà tot això? Depèn, quasi exclusivament, de l'habilitat i recursos de «sa repartidora».

Demà i passat-demà, a l'Autònoma de Barcelona i a la plaça de Catalunya de la ciutat comtal, hi ha convocats actes de protesta per la nova balearització que se'ns ve al damunt com una pedregada. Passau la cita.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris