algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

L'almoina britànica

Aquest congrés d'ABTA que es realitza a Palma ha duit una agradable sorpresa. El Regne Unit demanarà als seus turistes que paguin 0'75 euros cada un que abarqui tota l'estança vacacional per preservar el medi ambient dels destins que visiten. Serà una aportació voluntària, és a dir, una almoina. No té res a veure amb l'impost turístic d'un euro diari que aprovà el Pacte de Progrés. I si aquella ecotaxa unificà un sector hoteler fins aleshores segmentat en contra de l'Executiu d'esquerres que acabà derrotat a les urnes, no cal tampoc esperar miracles de l'almoina britànica. Posats a ser pessimistes, amb l'abaratiment dels preus per un costat, que tornarà a dur una bona onada de hooligans a les zones turístiques, i per l'altre costat amb la passada de la bacina, els clients anglesos es tornaran a creure els reis demambo i confondran de bell nou Magaluf amb Dodge, ciutat sense llei. Per aquest camí es repetiran els escàndols de mitja nit, un rere l'altre, mullats en alcohol.

Tal com estan les coses, valdria més que les Balears s'oblidassin de taxes, almoines i regalets, i els hotelers demostrassin la seva força davant els touroperadors i lluitassin per obtenir uns bons preus. L'experiència ens ensenya que a les hores baixes és important mantenir la dignitat. Els empresaris que es mantingueren ferms en els anys vuitanta i no abaixaren excessivament, finalment aconseguiren una excel·lent clientela. Mentrestant, altres zones de Mallorca quedaren amb el prestigi tocat per voler omplir a preu tirat.

Les Balears es troben davant una conjuntura clau. S'acosta el moment en què es començaran a construir autopistes i variants -amb la conseqüent nova allau migatòria- enmig del perill que torni en quantitats intolerables el turisme barater. Aquest binomi pot convertir l'oferta hotelera en un pou del qual cosarà moltíssim sortir. N'hi ha que encara pensen en ecotaxes, quan l'autèntic perill és perdre la imatge. I si aquesta imatge s'ha de mantenir amb almoines britàniques que sonen a dret d'hostatge, és per tremolar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris