muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Responsabilitat del Primer Món

El frau de les expectatives que la política exterior americana ha duit a terme envers els països del món àrab i del Tercer Món, havent-los occidentalitzat i havent-los fet creure que gaudirien de la riquesa i del benestar econòmic del Primer Món, és el que ha fet possible que el fonamentalisme islàmic hagi estat la nova esperança d'un poble empobrit i analfabet. Aquest sistema politicoreligiós ha fet imperar la por i la mort. El terror ha escampat la insolidaritat salvatge.

El Primer Món occidental, si ha fet possible i presumeix de la cultura dels drets humans i del sistema polític de la democràcia, no pot dur a terme una guerra contra el poble d'Iraq, condemnat fa anys a patir fam i misèria, a més d'un dictador prepotent.

El poble de tot el Primer Món, americans i europeus, ens hauríem de plantar i d'exigir als nostres governants la coherència amb els valors humans i occidentals que ens identifiquen i ens fan tenir una alta autoestima com a poble civilitzat i modern.

El poder, en una veritable democràcia, resideix en el poble, però el senyor Aznar, que s'empastifa la boca de demòcrata, ens té segrestat el poder de decidir dir no a la guerra.

El Tercer Món té dret a gaudir de l'estat del benestar del primer. Aquesta seria la política que s'hauria de desenvolupar; una política més solidària que els fes sortir de la pobresa i de l'analfabetisme. Això ens faria més humans i no les agressions predadores d'un imperialisme vell i generador de dues guerres mundials que el senyor Aznar sembla compartir amb el senyor Bush. A quin estadi de capitalisme més bestial haurem arribat que els partits consevadors només pensen en la guerra i en la violència.

L'Iraq i la resta de pobles musulmans haurien de trobar en els del Primer Món els més ferms aliats contra l'abús del poder que sembla que ens vol enfrontar, atiant odis racistes que no són reals.

Els Països Catalans també coneixem la violència del poder, que encara ens fa patir l'estigma d'ésser una nació prohibida i humiliada, sense cap entitat jurídica que ens reconegui internacionalment i sense gens ni mica de consciència d'ésser tots catalans perquè el poder de sempre, el que practica l'espoliació amb la força de les armes, el masclisme assassí, l'homofòbia violenta i menyspreadora, com també l'esclavitud més sagnant, bé se'n cuida que no ho vulguem, ésser catalans.

Maruja López. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris