nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Les dones del Partit Popular

Sempre m'he sentit orgullosa de pertànyer al gènere femení i català. Les primeres dones lluitadores feministes optaren per la resistència passiva i la vaga de fam quan les varen tancar a la presó. Obligades a menjar a la força patiren la violència d'un partit masclista i conservador però ho feren de bon gust pensant que obrien un camí d'igualtat per a les futures generacions de dones. Drets que costaren sang i llàgrimes varen ser el de tenir dret a votar i el de poder accedir als càrrecs públics i de responsabilitat. El primer dret va ser atorgat a Espanya per un Estat republicà i no monàrquic i el segon fins fa molt poc temps era un món reservat únicament i exclusiva als humans del sexe masculí. Seguint la tradició dels partits conservadors ara el Partit Popular de les Balears està en contra de la llei de paritat aprovada pel Pacte de Progrés. Segons aquest partit conservador les dones han d'accedir a les llistes electorals pels seus mèrits i no per la condició de dona.

Serà pels seus mèrits que la ministra d'Afers Estrangers de l'Estat espanyol ha accedit a aquest càrrec? Són els mèrits de la ministra Ana Palacio defensar davant les Nacions Unides una actitud més bel·ligerant i agressiva que els mateixos Estats Units? Sap la senyora Palacio quantes vides humanes costarà aquesta política favorable a la guerra? No serà la senyora Palacio una simple titella del senyor Aznar?

El Partit Popular mai no ha assumit la lluita feminista i segueix essent i practicant el masclisme tradicional i barroer de sempre. Les seves dones són l'expressió i la forma masculina d'entendre el món i de cap de les maneres la lluita feminista es va fer per això. Cínicament les dones del Partit Popular bé han repetit que elles són femenines però no feministes, volent donar a aquest segon terme una connotació despectiva de lesbianisme. Però ja ho diu la Bíblia que per les seves obres els coneixereu. Els homes del Partit Popular se'n van al llit amb dones masculinitzades.

La ministra d'Afers Estrangers de l'Estat espanyol declarant-se més papista que el Papa envers la intervenció a la guerra d'Iraq i a favor de la mort de milers de persones innocents és la deshonra del seu gènere.

Isabel Segura. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris