nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Un partit infectat

El missatge multitudinari que des dels cinc continents es va enviar a l'Administració Bush i als seus subalterns no s'haurà diluït en el no-res, perquè mai no és inútil que la població es posicioni respecte dels grans problemes de la humanitat. Els darrers moviments de Washington invaliden les benevolents interpretacions de la darrera reunió del Consell de Seguretat de l'ONU, que apuntaven cap a una modulació en els propòsits immediats de Bush i els magnats del petroli. Més a prop nostre, el Govern del PP va fer una lectura maligna del missatge dels milions d'espanyols que es manifestaren en contra de la guerra, assegurant que també ells participen d'aquest desig de pau. En el seu cas, la pau tendria un preu, la destrucció de l'arsenal armamentístic del Govern iraquià, sense fer cap menció de l'objectiu darrer, és a dir el control del petroli.

Però els gestos del submís José María Aznar, aquests dies, posen en relleu fins a quin punt el Govern sustentat pel PP menteix sistemàticament en aquesta qüestió. Ara, el primer ministre del Govern espanyol apareix al costat de Bush, escenificant la cerimònia prèvia a la guerra, per pressionar, no ja Saddam Hussein, sinó el Consell de Seguretat. No es molesten, tan sols, ni a servar una mica les aparences, i a la crueltat sanguinària afegeixen el major menyspreu per les consciències dels seus administrats. En conseqüència, la reacció de les persones de bé i de pau no pot ser altra que començar, des d'ara mateix, a respondre a José María Aznar i al seu partit en tots els fronts, començant per les municipals i autonòmiques del maig fins a totes les confrontacions electorals ulteriors.

No s'ha de caure en la trampa de pensar que són coses diferents. La implicació d'Aznar en la guerra no és un afer desvinculat de la vida del seu partit. Al contrari, és un afer que ha infectat tot el partit i que invalida totes les seves propostes, perquè tot el partit ha fet costat a Aznar en l'empresa criminal d'abast més sinistre en què s'ha vist implicat l'Estat espanyol des de la Guerra Civil. I això no és cosa tan sols d'Aznar, sinó de tot el seu partit. Convé no oblidar-ho.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris