algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

El ridícul del senyor Jiménez de Parga

Fa uns anys, cada matí, mentre em cordava les sabates o em preparava el berenar per anar a fer feina sentia els comentaris del senyor Jiménez de Parga per la ràdio tot defensant en el petit espai de temps que tenia algun matís democràtic. Aquells comentaris no em treien de la feina però m'hi feien anar més a gust. Un d'aquests matisos de l'esperit democràtic que es respirava en aquell moment era la riquesa que aportaven a Espanya les diverses nacions que la componien i aquest alè venia des del centre de la mateixa Espanya, a més de la perifèria.

Totes les intervencions del senyor Jiménez de Parga supòs que deuen estar gravades i arxivades en alguna emissora de ràdio. El president del Tribunal Constitucional hauria de tornar a sentir els comentaris que feia fa uns anys, perquè el fessin recapacitar i saber que un alt càrrec que representa la jurisprudència democràtica, la més alta jeràrquicament, no es pot permetre el luxe de dir públicament ni una sola paraula humiliant i menyspreadora d'una institució democràtica com és una autonomia històrica. Això i només per això en un Estat europeu i de dret com vol ésser Espanya li hauria costat el càrrec. Però resulta que, a més a més, Espanya té un president ni més ni manco que del Tribunal Constitucional que quan insulta i degrada públicament ho fa amb ignorància, i això el deixa en el ridícul més espantós davant tothom perquè Al-Andalus, en el moment històric que ell cita, no era una Comunitat Autònoma (que no existeixen fins el segle XX), sinó un Estat independent musulmà i no cristià. Espanya, a l'Edat Mitjana, senzillament no existia. I, efectivament, els banys àrabs reprsentaven a l'època medieval la cultura i la civilització, però no només enfront dels Països Catalans sinó també de Castella, la qual cosa vol dir que el senyor Jiménez de Parga s'ha dit «porc» a si mateix, i això ja no només és ignorància sinó beneituria.

El racisme del senyor Jiménez de Parga és partidista i respon als interessos de qui té el poder i representa l'espanyolitat d'un nacional nacionalisme hereu del vell franquisme i que ara el partit popular ens ven com l'Espanya moderna. Aquesta espanyolitat només admet una sola de les seves nacions: la de Castella, que vol clonar tots els altres pobles de la Península a imatge i semblança seva («Pujol enano habla castellano»), duent a terme sense cap remordiment un genocidi cultural.

El poble espanyol ja ha començat a despertar i a dir «Mai més» al xapapote, i a dir «No a la guerra», i aviat s'adonarà que qui té el poder no és un partit de centre ni democràtic, sinó la més dura extrema dreta, tot fent dir aberracions al mateix president del Tribunal Constitucional, la qual cosa fa sospitar molt de la independència del poder judicial.

L'any 1997, el mateix senyor Jiménez de Parga va afirmar en una conferència que pensar que dos marietes poguessin adoptar un fill el posava malalt i que això indicava el grau de degradació moral que vivíem. Fer aquests comentaris quan el Parlament europeu ha instat tots els seus membres a acabar amb la discriminació de l'orientació sexual, i quan una majoria democràtica (més d'un 50% de la població) accepta que els matrimonis homosexual puguin adoptar fills, és una altra pova més del poc grau constitucional d'aquest president, que considera degradació moral allò que simplement és un dret i no considera una degradació moral les injúries i les befes racistes que ell ha fet públiques contra tot un poble amb una història tan digna i tan culta com la del seu, i contra una orientació sexual tan digna i tan moral com la seva.

Magdalena Roig. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris