algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

El servei públic aeri

Un cop més, el Govern balear reclamà ahir la declaració de servei públic per als vols a la Península o entre les Illes, aquesta vegada a causa de l'anunci de l'augment dels preus per part de diverses companyies. I un altre pic és més que probable que l'Executiu Aznar miri cap a una altra banda davant aquesta exigència, que hauria d'incloure no només descomptes molt superiors als actuals, sinó també un règim de limitacions tarifàries per evitar qualsevol tipus d'abús per part de les companyies.

Enfront del fracàs d'altres intents d'aconseguir l'abaratiment dels costs per part de Madrid, el Govern balear hauria d'incrementar la pressió política i hauria d'apel·lar més a la ciutadania per trencar aquesta vergonyosa discriminació, que va en contra de l'especificitat del fet insular, protegida tant a la Constitució espanyola com a la normativa europea. Només aquesta pressió -i més ara que s'acosten les eleccions- pot canviar l'actual estat de coses.

Si hi ha un tòpic que ha fet molt de mal a les Balears és el del seu elevat nivell de vida i, conseqüentment, que necessiten menys suport que altres comunitats. I aquest tòpic s'ha de trencar demostrant que també es tracta d'una societat valenta i disposada a defensar els seus drets. L'únic camí és el de l'acostament entre Govern i poble, i que quedin retratats els que, per interessos partidistes, posen tot tipus d'entrebancs a la declaració d'aquest interès públic. Cal veure que les Canàries han aconseguit moltes més fites que les Balears. Aquí, per contra, regna encara el menyspreu, igual que fa molts de lustres, entre la impotència d'uns i l'altivesa dels altres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris