nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Article curiós

En sentim a parlar constantment, per televisions i ràdios i citat a la premsa. Els polítics importants se n'omplen la boca i en canten les virtuts constantment.

Sentim a parlar de manera reiterada i profusament elogiosa d'alguna cosa anomenada «estat de dret» i, la veritat, no acabam de saber en què consisteix. O sigui, no saben quina cosa és.

La intriga s'apodera del nostre esperit i la curiositat ens rosega la psique.

Què o qui deu ser? Com deu ser? A què dedica el seu (poc) temps lliure?

Potser es tracta d'una persona, o millor d'un superheroi. Per ventura un justicier...

Sigui com sigui, el senyor Estat de Dret està molt actiu darrerament i persegueix el crim implacablement.

No en sabem gaires característiques, però podem deduir que és poliglota, llegeix el delicte encara que estigui escrit en la llengua més antiga d'Europa. I el castiga, fins i tot abans d'haver-lo provat, encara que sigui a costa de la llibertat d'expressió, que es veu que no té res a veure amb l'Estat de Dret. Sabem que té molts amics i molts de defensors a ultrança (i entre aquests, molts periodistes, com els que han passat a l'atur amb aquesta nova gesta) i estarem amatents per llegir què en pensen d'aquesta nova aventura.

En tenim poques dades, però sabem que el senyor Estat de Dret no ha estat aquests dies a Nicaragua per ajudar la nina de 9 anys violada i a la qual no permeten avortar, tampoc ha passat gaire per Galícia, ni ha demostrat gaire interès per castigar els responsables de l'atemptat a les seves costes.

No deu ser molt vell, perquè el 24 de febrer de 1937 (dilluns farà 66 anys) no hi era per evitar l'assassinat d'Emili Darder, el batle legítim de Palma aleshores, a mans dels padrins polítics dels, precisament, actuals avaladors del senyor Estat de Dret. Precisament, Emili Darder serà homenatjat avui dissabte i dimarts que ve a Es Pinzell, demà diumenge al cementeri, dilluns a la Casa de Cultura.

Sabem, perquè ens ho repeteixen dia sí, dia també, que disposa de molts mitjans i recursos, però es veu que n'hi manquen per fer que el senyor Aznar, convertit en becari del senyor Bush (si Clinton tenia Monica Lewinsky, Bush té en Josemari) compleixi la voluntat majoritària dels ciutadans de l'estat espanyol de no donar suport a la guerra.

Sabem, això sí, que ha fet alguna passadeta per Mallorca i que la seva cicerone (encara que li pega molt més el paper de Catilina) ha estat la candidata a la batlia de Palma pel PP i profanadora de versos, la senyora Catalina Cirer. I ho sabem perquè el va enviar en diverses ocasions a atupar i molestar joves independentistes.

Tenim aquestes i altres dades, però no encertam a entendre'l en tota la seva dimensió. Per ventura seria tenir un intercanvi d'opinions amb ell.

Encara que sabent com tracta això de les opinions, quasi que ens estimam més no topar-nos-el mai.

Tomeu Martí i Florit, periodista

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris