lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Sortida de pista

Sr. director:

Com sabrà, el passat dia 17 de gener un dels nostres 55 avions, que realitzava el trajecte entre Màlaga i Melilla, va sortir de pista en prendre terra i causà, afortunadament, només ferits lleus. De l'esmentat incident vam donar completa informació a tots els mitjans de comunicació, bé de manera directa, bé a través d'agències.

Per a la nostra sorpresa, el diumenge 19 va sortir a la llum pública una informació sobre un resultat «positiu en proves d'alcohol i cocaïna dels pilots» del citat incident. La notícia tenia més interès que el secret sumarial, que la presumpció d'innocència, que els més elementals drets dels pilots i de la mateixa companyia.

Tot i ser això, a la nostra manera de veure-ho, gravíssim, alguns mitjans, en comptes de contrastar l'esmentada informació, van donar per bona la inicial i es van dedicar a transmetre-la amb bastant de prioritat quant a notorietat informativa.

Això segon també ens va semblar molt greu. Però el més greu de tot és que l'esmentada informació era i és falsa. No li diré que és falsa com una opinió sinó com a constatació dels resultats de totes les analítiques. Malgrat el fet que aquests resultats de les anàlisis inicials efectuades a Melilla eren incontestables, per corroborar-ho hem donat els resultats d'aquestes primeres anàlisis i de les segones a reconegudes figures del món de les anàlisis clíniques, la toxicologia i la medicina legal perquè ens donassin la seva opinió tècnica pericial. La conclusió és l'apuntada anteriorment: les proves donaren resultat negatiu.

El mal que s'ha produït ha estat enorme; mal als drets dels pilots i mals a la nostra companyia. Mals que, des del nostre punt de vista, si s'hagués investigat amb una mínima diligència, no s'haurien produït.

Una vegada aixecat el secret de sumari, dia 11 de febrer poguérem realitzar una roda de premsa en la qual exposàrem tot això amb més detall.

Tanmateix, i tot i el fet que a la roda de premsa ja ho sol·licitàrem, volia pregar-li personalment que desmenteixin el que s'ha publicat sobre això i que, per favor, atès el mal causat, ho facin almenys amb la mateixa intensitat (mateixa mida, mateix tipus en els titulars, etc.) amb la qual es va publicar la notícia.

Si li ve bé fer-ho, tant els pilots afectats com la nostra companyia li ho agrairem.

Carlos Bertomeu Martínez. Conseller delegat Air Nostrum.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris