muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

Puntualitzacions a una entrevista

M'agradaria aclarir alguns punts de l'entrevista que se'm va realitzar i que ha sortit publicada el dia 3 de febrer del 2003 a la secció de local.

En primer lloc, jo en cap moment no vaig mencionar que «un nin està retardat (..) si als 16 mesos no ha iniciat l'expressió de paraules aïllades (..)». És més, jo vaig puntualitzar que en l'adquisició del llenguatge hi ha tantes diferències individuals, que hi ha nins que no diuen cap paraula fins als 24 mesos i de cop comencen a parlar bé. A aquests nins se'ls anomena parlants tardans (Late Tolkers) però MAI nins amb retard del llenguatge. En segon lloc, mai vaig fer servir la paraula disfàsia per referir-me als nins amb TEL, ja que aquest concepte té unes connotacions que el fa poc clar. En tercer lloc, a la pregunta de si l'entorn del nin pot ajudar o perjudicar en aquest trastorn, jo vaig contestar que en principi no, que en tot cas el fet de viure en un medi rural fa que el llenguatge sigui menys necessari.

Per aquesta raó, aquests nins poden estar més adaptats a la societat que no en un medi urbà on el llenguatge és més necessari per a l'adaptació social (educació formal, etc.). És a dir, tot el contrari del que s'ha publicat.

Per últim, m'agradaria dirigir-me sobretot als pares que s'han pogut sentir preocupats pel fet que tenen un nin de 16 mesos i no parla. En aquest cas el millor és esperar fins els 2 anys i veure com evoluciona l'infant. A l'escola hi ha professionals que els poden orientar en cas que ho necessitin.

Eva Aguilar Mediavilla. Professora ajudant de la UIB

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris