muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Tragèdia a l'Iraq

Sr. Bush, president dels Estats Units d'Amèrica:

Una guerra és sempre una tragèdia humana immensa, en la qual reben sobretot els més indefensos. Partim del principi que qualsevol vida humana val tant com la nostra o la seva.

En el cas de la guerra que vol emprendre contra l'Iraq, aquesta serà una guerra sense precedents:

-Per les armes de destrucció massiva que tenen, no sabem si els de l'Iraq, però sí segur que vostè, que governau Amèrica, les té.

-Per la manipulació més perversa dels objectius i dels sentiments: ho faran en nom de la democràcia, de la llibertat i dels drets humans en el món.

-Per la tergiversació diabòlica de les xifres: els més de cinc-cents mil nins i nines que han mort arran de l'anterior guerra que va promoure el seu pare són considerats «efectes col·laterals» (Madeleine Albright, secretària de Defensa del Sr. Clinton).

-Pels obscurs i hipòcrits fins que tothom sap: la tallada que s'enduran els emporis del petroli i els grans negocis que estan fent les multinacionals de l'armament i de la maquinària de la guerra.

-Per voler fer-nos creure en un concepte que pareix sorgit d'una ment que pateix fixació: «una guerra preventiva». És increïble com els qui haurien de ser referents dins el món dels valors més sublims, com són la democràcia, els drets humans, la pau, la capacitat negociadora i del noble art de la diplomàcia, que es passin tot això pel folre i que vagin de dret cap a l'objectiu de la guerra, la qual cosa significa mort, destrucció, divisió i més guerra...

I que des d'Europa hi hagi tants líders (?), com els presidents Aznar, Berlusconi, Blair... que li facin costat a vostè, governant d'un país tan gran com els Estats Units, que pareix que no té dins el cap i dins el cor més que una idea: guerra. Com deien i cridaven els més de mil nins i nines el passat dia 30 de gener, amb motiu de la Diada Escolar de la No-violència i la Pau allà a ses Voltes, «Bush, president, no siguis tan dolent».

Comunitats cristianes, creients i feministes, Cristians pel Socialisme, Drets Humans de Mallorca, Justícia i Pau, Fundació s'Olivar, Grup de Capellans Casats. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris