algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Davant la guerra

Davant el fet que, tot i l'opinió majoritària contrària a la guerra a l'Iraq, els amos del món la volen, les comissions de Justícia i Pau de Mallorca, Menorca i Eivissa volem fer nostres les paraules que el papa Joan Pau II va dir en el discurs fet a l'audiència al cos diplomàtic acreditat a la Santa Seu el dia 13 de gener:

«No a la guerra! Aquesta no és mai una simple fatalitat. És sempre una derrota de la humanitat. El dret internacional, el diàleg lleial, la solidaritat entre els estats, l'exercici tan noble de la diplomàcia són els mitjans dignes de l'home i de les nacions per tal de solucionar les seves conteses. Dic això pensant en els nombrosos conflictes que encara empresonen els nostres germans, els homes. Per Nadal, Betlem ens ha recordat la crisi no resolta del Pròxim Orient, on dos pobles, l'israelià i el palestí, són cridats a viure l'un vora l'altre, igualment lliures i sobirans, i recíprocament respectuosos. Sense repetir el que vaig dir l'any passat en circumstàncies semblants, avui em conformaré a afegir, davant l'empitjorament constant de la crisi del Pròxim Orient, que la solució mai no podrà ser imposada tot recorrent al terrorisme o als conflictes armats, pensant que la solució consisteix en victòries militars. I què es pot dir de l'amenaça d'una guerra que podria recaure sobre les poblacions de l'Iraq, terra de profetes, poblacions ja extenuades per més de dotze anys d'embargament? La guerra mai no és un mitjà com qualsevol altre, al qual es pot recórrer per resoldre disputes entre nacions. Com recorda la Carta de l'Organització de les Nacions Unides i el Dret Internacional, no es pot adoptar, encara que es tracti d'assegurar el bé comú, si no és en casos extrems i sota condicions molt estrictes, sense descurar les conseqüències per a la població civil, durant i després de les operacions».

Així mateix, convidam totes les persones de bona voluntat i les institucions i les organitzacions civils a manifestar el seu rebuig a aquesta guerra (i a totes les altres) dia 15 d'aquest mes, quan es faran mobilitzacions a nivell estatal i internacional.

Justícia i Pau de Mallorca, de Menorca i d'Eivissa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris