algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

Contesta al Sr. Bestard

Sr. Joan Carles Bestard, No sabem molt bé si la memòria li flaqueja a vostè o a madò Pereta, quan a la seva carta tracta el Sr. Mendiola de mentider, però és evident que la manca de memòria que denoten el seu penúltim escrit "perquè segur que n'hi haurà un altre" i d'altres declaracions que ha fet darrerament, preferim atribuir-la més a l'edat del seu personatge que a la mala voluntat de vostè. «Rapinyar» és una paraula suau per qualificar la seva actuació respecte del «cas madò Pereta». Si un dia els records recents tornen a la seva debilitada memòria, recordarà perfectament que gairebé ara fa tres anys Diabéticas Aceleradas el va contractar per interpretar un personatge de la seva nova obra: femení, d'una seixantena d'anys, de mal caràcter, xafardera i reprimida, que havia de caminar aixencada i un poc geperuda, amb ulleres, perruca blanca mal garbada, vestida de dol i amb un collaret de perles, tot això acompanyat d'un parlar popular i cridaner "li comença a sonar?"; el personatge responia al nom de dona Apol·lònia, la dona que feia la vida impossible a la pobra gent del carrer Amargura, 13; precisament el titol de l'obra que vostè va interpretar moltes vegades amb la nostra companyia a Palma, a diversos pobles de Mallorca i a Barcelona durant un mes. Es recorda del Teatre Arnau? I de la sala Mozart? O encara tot això no li diu res?

Deu ser producte de la casualitat que, una vegada acabada la nostra relació professional, vostè es dirigís amicalment a Diabéticas per demanar permís per utilitzar el personatge que havia interpretat i que, quan també amicalment li fou denegat, no tan sols tiràs endavant, sinó que a més el batejàs amb el nom de Pereta, nom d'una de les nostres matanceres: Pereta Pixa. Descobert el pastís i posat en coneixement de l'SGAE, casualment, suposam, el nom del senyor Antoni M. Thomàs que figurava als primers anuncis i cartells com a director del seu espectacle va desaparèixer sobtadament, i nosaltres ho deixàrem córrer. Fins a llegir la seva carta, perquè una cosa és ser educats i no voler filar massa prim i l'altra passar per beneits.

Sr. Bestard, no ens faci perdre més el temps; encantats amb els resultats i el profit que li ha tret a madò Pereta, però això no li dóna cap dret a parlar malament de ningú i a menysprear la intel·ligència de la resta. Si vol recuperar la memòria de cop, n'hi ha prou que miri qualque foto del personatge de dona Apol·lònia. Continuï amb madò Pereta, però digui la veritat.

Atentament,

Diabéticas Aceleradas i Tomeu Cañellas.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris