algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

'Columbia': cop moral

Quan el món viu expectant perquè, segons tots els indicis, d'aquí a poques setmanes esclatarà una guerra altament tecnificada, en què la primera potència mundial intentarà derrotar i envair un país, l'Iraq, on fins al darrer moviment de les seves forces ja està dissenyat per ordinador, els Estats Units reberen ahir un cop moral fortíssim quan es desintegrà sobre el cel de Texas el seu ultrasofisticat transbordador espacial Columbia amb set astronautes a bord.

L'accident adquirí tot d'una una transcendència planetària. Una avaria provocà el desastre del producte estrella dels més reputats científics nord-americans en una conjuntura especialment delicada. L'economia mundial, com també la seva estabilitat social a causa dels atemptats terroristes, depenen a curt termini del resultat satisfactori de la imminent batalla contra el règim de Saddam Hussein. Davant aquesta difícil prova, i quan creix la protesta internacional contra el conflicte, la desintegració del Columbia és un cop moral molt important per a l'administració Bush.

Les missions espacials tenen un component d'investigació científica d'enorme importància, però tothom sap que també són plataformes de propaganda enormes per demostrar la supremacia tecnològica de la potència que es llança a l'espai i dels seus aliats. En aquest cas, no cal oblidar que un dels astronautes morts era israelià, elevat a la categoria d'heroi pel règim de Tel Aviv des de fa setmanes, la qual cosa magnifica encara més la tragèdia i, agradi o no, dóna empenta a Saddam Hussein i a Iasser Arafat davant l'impacte psicològic que han sofert els seus enemics. Mai un fracàs en la història de la ciència aeroespacial no havia tingut una transcendencia política tan gran com en el cas del Columbia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris