algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

El Museu de Mallorca

La decisió de la nova direcció del Museu de Mallorca de donar a conèixer al màxim aquest gran i imprescindible desconegut de la nostra cultura s'ha de saber valorar en tot el que significa l'esforç d'acostar-lo al ciutadans. Així, el cicle Els diumenges, al Museu és una excel·lent mostra d'imaginació destinada a sensibilitzar els més joves envers una part essencial del patrimoni històric i artístic illenc.

La nova directora, Joana Maria Palou, està aconseguint una notable dinamitació i imbricació entre cultura i societat. L'apreci pels seus museus és un segell distintiu dels pobles més desenvolupats. Era trist el que estava passant a les darreres dècades amb el Museu de Mallorca, quan vivia d'espatlles a la gent, orfe de visitants i de ressò sobre la gran importància del seu patrimoni. I no perquè els seus responsables no s'esforçassin per donar-lo a conèixer, sinó perquè durant lustres les institucions de l'autogovern balear es preocuparen molt poc per potenciar el Museu, per emprendre campanyes de promoció i per incloure-hi noves peces i obres d'art.

Per sort, la situació està canviant. El Museu de Mallorca és fonamental per entendre la nostra atzarosa i complexa història. Les Balears han estat terra invadida i ocupada durant mil·lenis. Ha costat molts d'esforços a diferents generacions articular una societat civil madura i segura de si mateixa. Ara aquest objectiu col·lectiu ja és una realitat, i és de justícia que es popularitzi un museu farcit de memòria, reflex d'èpoques canviants, de civilitzacions contraposades i d'esforç per construir un país digne i civilitzat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris