algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Avançam cap a la utopia d'un món millor

Comença un any que hem d'afrontar amb il·lusió i confiança, les millors eines per treure endavant els projectes.

A les Illes Balears, com a la resta del món, vivim un moment de canvis. Canvis en l'economia, en la tecnologia i també en les mentalitats de les persones. Un canvi és, sobretot, una oportunitat per millorar. Una oportunitat per avançar en el camí de fer realitat les nostres il·lusions. Per avançar cap a la utopia d'un món millor.

El nostre país, la nostra gent, sempre ha sabut aprofitar les oportunitats. Sempre, amb valentia, feina i imaginació, hem trobat el millor camí per sortir endavant. Per això avui tenim una societat cohesionada; un país on tothom té dret al futur. Treballam per un futur pròsper en el qual tots tenguem les mateixes oportunitats, més enllà de la condició social o del lloc de naixement. Estam en una bona posició per fer-ho.

Dificultats, sempre n'hi ha moltes. Però som allà on som. Un país modern i punter, no només a Espanya sinó a Europa, amb un bon nivell econòmic i una gent que està orgullosa de la seva terra i de la seva manera de ser.

Sé que encara queden molts objectius per aconseguir. Però ho farem amb l'esforç i l'energia de tothom, de cadascun dels ciutadans i ciutadanes d'aquestes Illes. Perquè estic convençut que la grandesa del nostre país és la grandesa de la seva gent.

Treballam pel progrés econòmic i també per la millora de la convivència a la nostra societat. Una societat que té com a valors irrenunciables la justícia i la igualtat. Hem d'avançar per aquest camí. El camí de defensar en aquesta terra allò que és de tots. El benestar individual és incomplet si no va unit al benestar col·lectiu. El camí de fomentar el respecte als altres. El camí de la solidaritat.

Si volem ser un país avançat no podem oblidar mai els que han tingut menys oportunitats, els més desafavorits. Mai no em resignaré a acceptar que hi ha desequilibris socials que no tenen solució.

Ben al contrari, la raó de ser de les institucions és posar-se al servei de la millora de les condicions de vida de totes les persones, sense excepció, i garantir les mateixes oportunitats per a tothom.

Però encara queda molta feina per fer. En el nostre país encara hi ha gent que té moltes dificultats per arribar a final de mes. Encara hi ha joves que no tenen l'oportunitat de tenir uns estudis com cal. Encara hi ha gent major que se sent sola i desemparada. Encara hi ha famílies que pateixen situacions difícils per qüestions de drogoaddiccions o per feina precària. Encara hi ha dones que sofreixen discriminació i, fins i tot, maltractaments.

Tota aquesta gent ha de saber que el Govern de les Illes Balears els té molt en compte i que treballa per redreçar la seva situació. Treballa en educació, en sanitat, en seguretat, en benestar social, en el foment dels llocs de feina, en transport públic, i en tantes i tantes coses per millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans i ciutadanes del país.

I ho feim des de la participació i la concòrdia. Sumant en lloc de dividint: fent cas a la saviesa popular quan diu que un mal acord sempre és millor que un bon plet. Així feim feina i així avançam.

I un dia com avui, també vull els millors desitjos als ciutadans de les Illes que viuen i treballen fora, i a tots els que han vingut des d'altres llocs i que comparteixen amb nosaltres la seva feina i la il·lusió de trobar una vida millor. Us desitj el millor per aquest any nou que comença. Un any nou en què cap veu quedarà sense escoltar. Un any en el qual, amb l'esforç de tots plegats, farem encara més grans les nostres Illes.

Molts d'anys a tothom!
Francesc Antich, president de les Illes Balears

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris