algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
12°

Pujada de l'ecotaxa

No entenc com els hotelers, agències de viatge i TTOO es queixen perquè el Govern baler ha aplicat l'IPC i ha incrementat en 2'7 punts el preu de l'ecotaxa. És que els ciutadans es queixen si els empresaris turístics pugen els preus dels seus establiments? De cap manera: al contrari d'això pens que aquests tipus de decisions aconsegueixen que véngui un turisme de més qualitat i que el conjunt de l'Arxipèlag s'ha de saber fer valer.

Durant els anys 70 i 80 Mallorca es venia als turistes alemanys a preu d'epardenya quan en realitat oferia uns serveis, un paisatge incomparables. Aquella estratègia baratera, propiciada sobretot per les grans cadenes, va fer molt de mal a la nostra imatge. I que m'expliquin els que no volen l'ecotaxa a quin lloc del món hi ha les comunicacions que hi a Mallorca amb centreeuropa i a la vegada, i sense distàncies, poder oferir plantes hoteleres i platges com les que aquí tenim: enlloc.

Estic ben segur que molts d'hotelers i TTOO fan comèdia quan protesten contra l'ecotaxa. En el fons saben que ells seran els grans beneficiaris a mesura que el Govern balear vagi comprant finques i les converteixi en públiques i obertes als seus clients.

Un hoteler intel·ligent ha de tenir l'ànima verda i profundament ecologista. Si defensa el paisatge, els seus establiments cada cop valdran més i podrà pujar els preus a uns clients encisats. Però si aposta pel formigó i els desastres urbanístics, es tira terra a sobre i degrada els seus propis negocis. Un hoteler intel·ligent hauria de forçar el seu Govern a crear més i més parcs naturals i no anar-se'n a armar renou contra els ajuntaments proteccionistes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris