algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Carta a la presidenta Maria Antònia Munar

«Avui és un dia històric per als mallorquins i per a les mallorquines perquè avui, aqui i ara, dia 9 de desembre de 2002, iniciam el que serà el primer debat de política general de Mallorca i recobram l'esperit d'aquell Gran i General Consell que suprimiren els Decrets de Nova Planta l'any 1715...».

Comencem pes principi, Maria Antònia: Molt abans d'arribar en Jaume I i durant tota sa vida d'aquell rei just, es Gran Consell Balear era sa màxima institució de govern de ses Balears. Una societat pròspera i mil·lenària formada per jueus, cristians i musulmans que vivien en pau i harmonia. El rei en Jaume I volgué protegir aquell extraordinari poble donant-li un regne propi.

Sa invasió feudal catalana acaba amb es Regne de Mallorques, dissol es Gran Consell natiu de ses Balears i els substitueix pes «Gran i General Consell» l'any 1312, a on els invasors s'assignen 3 vots, donant-ne injustament 2 als membres des Gran Consell Balear que eren es vertaders representants del poble balear. Crec que t'equivoques, Maria Antònia, quan dius: «el Gran i General Consell era un òrgan que representava tota la societat mallorquina». Ara veim, Maria Antònia, que això des Decret de Nova Planta no es res de nou dins sa història de sa nostra societat i que hi ha altres fets històrics que també t'haurien de preocupar.

Però és que en tot cas, Maria Antònia, s'esperit des Gran i General Consell que invoques en es teu discurs pretenia representar tots es Balears i no tan sols mallorquins i mallorquines.

Francament, Maria Antònia, crec que hauràs de centrar més bé es teus discurs i sa funció d'esperit, que avui, aquí i ara vols recobrar.

Gabriel Martí Ballester, president de Clau de Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris