lluvia ligera
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Molts d'Anys d'Antich

El president Antich ha enviat una postal de felicitació a molta de gent -inclosos els periodistes- en la qual converteix en poema la seva famosa teoria de l'arbre, exposada en diferents debats de l'autonomia. «Perquè cada dia som més els qui ens cuidam que es faci gran, des de les arrels fins a la fulla. Perquè volem que creixi amb unes fortes arrels, que estigui equilibrat i que no deixi ningú a recer. En aquest nou any que comença, el nostre desig és que l'arbre es faci gran i fort, i que no el tomi cap tempesta. Ara demà i sempre», escriu el president.

Òbviament, l'arbre és el país, i l'hortelà que el cuida és ell. Cada cop està més clara l'aposta d'Antich pel nacionalisme. El seu missatge recorda molt més a Costa i Llobera que a la tradició socialista i d'esquerres de Mallorca. Antich connecta molt més amb la Renaixença, entesa com a desig de cohesió de la societat i de recuperació de la pròpia identitat, que amb el vell republicanisme disposat a acabar amb els privilegis de casta i fer bandera de l'obrerisme.

I és molt intel·ligent la posició d'Antich, que pot nuclear a nacionalistes i esquerrans dins un destí compartit. El que no s'entén, dins d'aquest context tan ben construït, és el cacau que han organitzat algunes conselleries del PSIB-PSOE -i no d'altres partits-, on la confrontació amb importants segments de la societat civil és a l'ordre del dia i on les estirades i nerviades fan tremolar l'esperit costista que tant agrada l'algaidí. Aquí el disseny de l'arbre és meravellós, però la praxis d'alguns dels seus consellers deixa molt que desitjar. N'hi ha algun que li agrada més una brega que un pa amb oli. No hi ha arbre perfecte sense estisores de podar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris