algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Voluntat d'integració

Després de llegir un parell de cartes enviades pel senyor Joaquín Rabasco he decidit escriure-n'hi jo també per expressar"li el meu respectuós rebuig a les idees que defensa, i molt particularment a una: sembla que intenta parlar en nom dels andalusos, murcians, castellans.. en definitiva, de tots aquells emigrants que
En primer lloc, voldria aclarir que no som militant de cap partit polític; per tant, no vull fer campanya, sinó aclarir conceptes. Dit això, vull fer saber que la meva mare és cordovesa, el meu pare de Conca i jo, fill d'emigrants, puc garantir que aquesta persona no ens representa; tot el contrari, ens avergonyeix. Els mallorquins són, som, una gent que, malgrat haver patit, i patir encara, una opressió cultural i lingüística brutal, acollim amb els braços oberts tothom. Només cal voluntat d'integrar"s'hi, amb totes les implicacions que això comporta: llengua, cultura, respecte... Senyor Rabasco, els emigrants vénen cercant una vida millor, no els utilitzi, no insulti la seva intel·ligència. Si de veres els vol ajudar, deixi de banda els seus interessos particulars "els de vostè" i expliqui'ls que Mallorca té una història, una cultura, una llengua pròpia; i que, si l'aprenen i l'usen, es sentiran millor, es sentiran d'aquí.

Per acabar, voldria fer"li un altre suggeriment. He observat que gasta molt de doblers en tanques publicitàries on una nina és utilitzada per difondre un missatge malintencionat i poc integrador. Per què no destina aquests fons a l'organització de cursos de franc de català per als afiliats del seu partit? Segur que els resultaria molt profitós i li ho agrairien.

Antonio Tornero Cobos. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris