algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

Protecció dels adolescents

És ofensiu que a la taula rodona sobre la situació dels adolescents sotmesos a mesures de protecció celebrada el passat divendres 13 no hi hagués cap representant del Consell de Mallorca, administració que n'ostenta les competències actualment. Si l'argument que justificà l'absència fou que s'està en procés de solucionar el tema, és això el reconeixement d'una mala gestió que, fins ara, s'havia negat amb vehemència? És ofensiu que no hi hagués entre el públic ni un sol representant de cap formació política que s'interessàs pel que es deia allà.

És ofensiu que la nostra societat pretengui donar protecció a uns menors en un edifici com el que actualment alberga el Centre d'Adolescents a Muro, que no solament no és adequat per tractar la diversa tipologia dels residents, sinó que ni tan sols reuneix les condicions que consideram mínimes per viure amb dignitat. Seria trist que l'única conseqüència de l'enrenou que s'ha organitzat fos que s'hi instal·lassin unes quantes estufes i s'hi donàs una mà de pintura per acabar la legislatura, i que el que entri darrera agafi la patata calenta com pugui.

És ofensiu que la política residencial quant a menors del Consell de Mallorca s'orienti al tancament d'un servei de qualitat com són les Llars del Menor (de 70 places l'any 2000 en restaran 30 d'aquí poc), al·legant motius econòmics; perquè que es gestioni privadament suposa reduir a la meitat el cost de les places, però, com és lògic, la gestió privada ha de cercar l'altra meitat del cost per altres camins, fet que pot afectar la qualitat del servei. El ciutaddà que escriu això s'estima més qualitat que estalvi. És ofensiu que els professionals que fem feina en aquest camp haguem permès que es mantinguessin aquestes situacions que coneixíem sense obrir la boca.

És ofensiu, tot plegat, per a un col·lectiu de ciutadans i ciutadanes els drets dels qals són més bons de trepitjar perquè no tenen el privilegi d'haver viscut un parell d'anys més.

Si, tal com percep la majoria de persones que té contacte amb el tema, la desatenció actual prové del fet que els menors no voten, potser caldria permetre el vot a partir dels catorze anys. Tanmateix, que una persona hagi nascut fa trenta, cinquanta o noranta anys no és cap garantia que sigui menys descerebrat que un que només en fa setze, o que un que hagi aconseguit que el seu nom figuri en una de les paperetes que cauen dins les urnes.

Andreu Ribas Valls. Ciutadà, fill, exinfant, exadolescent, pare, educador de les Llars del Menor del Consell de Mallorca, escriptor, ofensor i, sovint, descerebrat. La Cabaneta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris