algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El problema de l'habitatge social

La satisfacció del Goven balear perquè a les Illes s'hagi assolit el 151 per cent de complient del Pla estatal de l'habitatge no ha d'amagar l'autèntica realitat de la situació a les Balears. En un arxipèlag on l'increment dels preus de cases i pisos s'ha fet insuportable a la darrera dècada, aquesta demanda ha anat en augment de manera imparable. Els esforços del Govern Antich, tot i haver estat importants, són del tot insuficients.

Però tot i constituir un esforç importantíssim, la construcció d'habitatges socials no basta. Cal establir una política de l'habitatge adaptada a la realitat balear, que ja no podrà suportar en el futur allaus migratòries com les dels anys noranta. La construcció de pisos protegits ha d'anar dirigida a les persones que hagin nascut a les Balears o que hi duguin molts d'anys vivint. Es tracta d'evitar que les noves generacions d'illencs vagin quedant fora del mercat de manera irreversible, no d'incrementar l'establiment de nouvinguts, senzillament perquè la dimensió territorial i les infraestructures balears ja no ho permeten.

La política d'habitatges socials ha de tenir sentit de país: aconseguint que tothom que ho desitgi pugui viure a la ciutat, barriada o poble dels seus avantpassats, i evitant la degradació de zones que antany foren emblemàtiques. També ha de servir d'element corrector a l'excessiva especulació immobiliària i, en definitiva, ha de permetre reequilibrar la societat. De com s'articuli la política de l'habitatge depèn el model social de demà. Cal lluitar per un país just i sensible envers els que necessiten ajuda. I també pensar que és un element essencial per permetre als joves que puguin crear noves famílies. No es pot fracassar en aquest objectiu tan essencial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris