algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

De veritat voleu parlar de banderes?

Personalment no he estat mai gaire amic de les banderes, de fet, estic disposat a ser el tercer a fer una foguera amb totes les que d'alguna manera m'hi sent identificat, just després que ho hagin fet amb les seves els espanyols i els anarquistes.

Ara, la direcció del PP de les Balears, amb el prestigi del seu president tacat i enfonsat per l'afer Prestige i més a la deriva que el petrolier abans d'enfonsar-se, juntament amb la seva piraigua mediàtica insígnia, intenten provocar una guerra de banderes, en un gest tan inconscient com inconsistent. En un intent, per la via del sentiment i del patriotisme de pa amb fonteta, d'aturar el vessament de vots que pateixen.

Es veu que el nerviosisme ha ennuvolat l'enteniment dels dirigents del PP que dimecres passat emeteren un comunicat on, amb ortografia de preescolar i expressió rupestre (a damunt de saber només una llengua, l'escriuen malament, com perquè la seva Pilar del Castillo vagi donant lliçons de qualitat...), intentaven ressuscitar el fantasme de la invasió catalana, encara que sigui retroalimentant les mentides de l'esmentada piraigua.

Una irresponsabilitat històrica i temerària, perquè com veurem al final d'aquest article se'ls pot tornar contra ells.

Però anem per passes. En primer lloc la proposició per tal que el dia 31 de desembre, amb motiu de la Diada de Mallorca i Festa de l'Estendard, no pengi la bandera espanyola de les façanes dels ajuntaments de Mallorca, no és responsabilitat exclusiva del PSM. La iniciativa parteix de la Plataforma 31 de Desembre, que agrupa una dotzena d'associacions i partits.

A més a més, és una proposició basada en la lògica i el sentit comú: és incompatible celebrar la incorporació de Mallorca a una comunitat lingüística, cultural i nacional, amb el manteniment del tros de tela que simbolitza l'intent d'extermini de tot això.

N'hi ha molt més. El 31 de desembre se celebra la Festa de l'Estendard, que, lògicament, compta amb la participació de tothom (i, de fet, els darrers anys és organitzada pel consistori palmesà dirigit pel PP). Resulta que aquest Estendard, és, ni més ni menys que el que està exposat a l'entrada de la sala de plens de l'Ajuntament de Palma: la senyera quatribarrada.

La mateixa que pengen molts ajuntaments de Mallorca en dates assenyalades, inclosos alguns presidits pel PP. De la mateixa manera que en ocasions determinades no pengen l'espanyola.

I en tenim proves fotogràfiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris