nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
15°

Quina alternativa?

A la fi ha arribat l'hivern, i quin fred que fa! Els meus fills tenen un edredó nòrdic i la calefacció encesa tota la nit. Tenen molta de sort. Però no tothom té uns pares amatents. Hi ha gent que no té absolutament ningú i de vegades no es tenen ni a ells mateixos, perquè la vida els ha anat donant sabatades, sovint des que varen néixer, o potser varen tenir una desgràcia durant l'adolescència, o males influències, o malalties, addiccions..., mala sort, en definitiva. Però són veïnats nostres i si no tenen ningú, ens han de tenir a tots, és a dir, les nostres institucions se n'han de cuidar.

I de fet se'n cuiden, en part, però sempre hi ha un sector, minoritari, que no encaixa en el que ofereixen actualment les institucions, Govern, Consell i Ajuntament. Mai he entès per què els donen per perduts i no se'n preocupen, però allò que no em passa de cap manera és que si una associació amb la iniciativa de ciutadans privats se'n vol preocupar "amb pocs recursos, sense formació especialitzada..., d'acord, però amb bona voluntat", no solament no els donin una mà sinó que, a més, els posin totes les traves possibles. I el que ja és completament al·lucinant és que per tancar el centre de Can Zaqueu s'hagin posat d'acord (completament inèdit!) les tres institucions, dirigides per partits de colors ben diferents. Perquè, a veure, que el PP vulgui treure tota aquesta «xusma» del Centre, que és la nineta dels seus ulls, l'única Palma que compta i existeix, on han fet tantes «inversions», ho puc entendre, però i els altres? Per què han participat en aquesta comèdia de la redistribució dels allotjats? He dit comèdia? Volia dir estafa. Tot han estat reallotjaments temporals, però no us penseu que per un parell de mesos, no, els de Can Pere Antoni, per exemple, eren per deu dies i varen haver de sortir ahir; dia 14 tots trenta tornaran a ser al carrer. Dia 14 de desembre, amb aquest fred, hauran de dormir en terra (perquè l'Ajuntament ja s'ha preocupat de deixar"los sense bancs), als racons, a les entrades de les cotxeries.

I parlant de cotxes, per contra tenim 15.000 pobres cotxes de lloguer desemparadets, que emmoqueten el nostre sòl rústic i tapen amb reflexos de colors metàl·lics el verd dels nostres camps, emmagatzemats per ser revenuts i que, si no hi caben, en lloc de fer fum i morques a la nostra illa se n'haurien de tornar per on han vengut; però a aquests no els podem treure fins que no els donem una «alternativa».

Què ens passa a tots plegats?, que hem perdut el seny (si qualque vegada la humanitat n'ha tengut)? Un centre d'acollida amb baix nivell d'exigència és necessari, o millor, diversos, de més petits i distribuïts. Totes les famílies tenen un membre de tracte més difícil, però sovint només n'hi ha un per família i així és bo de dur. Des del PSM pensam que aquesta és la manera lògica de distribuir en una ciutat els centres o les activitats més «incòmodes». Avui, però, el que és urgent és que es doni una alternativa a aquesta gent, un local a prop del que tenien i per ara mateix. Pensem que estan tan avesats a rebre que ja ni es queixen, però per això hi ha la solidaritat dels ciutadans que hem tengut més sort i que ens deixaríem matar abans que permetre que un fill nostre hagués de passar aquestes nits al ras i amb la panxa buida.

Caterina Canyelles Marquès. Regidora PSM"EN a Cort

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris