nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:

La moneda d'un euro

Gairebé l'únic error que han pogut trobar a l'euro en el temps que fa que circula és que tenim més facilitat per gastar-la, la moneda d'un euro, que per gastar el seu equivalent en les monedes antigues.

No és un detall insignificant: pot implicar la retirada de l'euro, és a dir, de la moneda d'un euro. Els darrers estudis diuen que els europeus hem assignat a la moneda d'un euro un valor inferior al canvi que li han donat. Tenim la tendència a gastar un o dos euros com si fossin vint o quaranta duros, quan en realitat són molt més.

Han mirat quins remeis hi ha perquè no continuem sense mirar prim en els preus de les compres petites. No seria cap problema si no fos per l'efecte d'aquesta tendència sobre la inflació: els preus de les coses barates pugen més del que caldria. En allò que afecta la inflació tot ajuda. Doncs per fer-nos entendre el valor d'un euro han proposat llevar-la d'enmig i substituir-la per un bitllet d'un euro.

Els banquers tenen molta confiança en alguns dels instints més antiquats que afecten la nostra percepció del valor, com la que ens diu que un bitllet sempre valdrà més que una moneda. Tots pensam que els doblers de paper tenen més valor, i serem més reticents a gastar un feix de sis o set bitllets, mentre que un grapat de monedes no sembla res.

El problema major que tendrien és decidir com fer un bitllet que costés menys d'un euro de fabricar i que a més fos difícil de falsificar. Aquest ja va ser un dels motius pels qual no es va crear el bitllet d'un euro al començament. Segurament és un problema superable, i si uns quants governs més s'hi avenen, les monedes d'un euro es convertiran en peces de col·leccionista.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris