muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Misèria estructural

La nostra societat, o millor dit, la nostra democràcia imperfecta comença a fracassar estrepitosament. Així, no pot ser, de cap de les maneres que en una societat europea i que «s'anomena» del benestar hi hagi ciutadans (concretament vídues) que cobren menys de 250 euros al mes. Al mateix temps, no pot ser que alguns immigrants (sense papers) estiguin rebent un sou mensual entre 300 i 400 euros (treballant de 9 a 11 hores diàries). Alhora que es produeixen aquestes flagrants injustícies socials, la societat de mercat no pot controlar gravíssimes contaminacions ambientals (Prestige) i continua sense saber d'on ve gran part del crim organitzat que toca de ple els nostres pobles i ciutats (paradisos fiscals).

Sense cap mena de dubtes, ara i aquí s'està produint una ofensiva conservadora sense precedents, que té com a objectiu i/o obsessió el desmantellament de tots els drets socials col·lectius i de, gairebé, tots els serveis públics que fan servir els ciutadans amb menys poder adquisitiu (serveis públics ferroviaris).

Això és la ideologia neoliberalista per excel·lència. Aquest capitalisme ultradretà que, a part de fer molt de mal a una gran majoria de la població, està devorant la mateixa economia de mercat. I per descomptat, es pot carregar la democràcia en un relatiu curt període de temps.

Josep M. Loste i Romero. Portbou (Alt Empordà).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris