algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

El rei i el 'Prestige'

El Rei constitucional de l'estat espanyol fa poques coses, però les fa ben fetes. Ell només té una feina bàsica: preservar la unitat de l'Estat. Preservar l'statu quo del poder establert. Fixeu-vos, arriba a Galícia i parla d'unitat!: «Cal preservar la unitat!» va dir.

De quina unitat parla aquest senyor-institució? Parla tal vegada de la unitat de pagament? Perquè els diners, si d'això es tracta, nosaltres els aportem religiosament puntuals. Parla de la unitat de silenci polític i periodístic? Perquè si d'això parla ens està parlant de consentir la total ineficàcia d'un estat depredador de diners i malversador d'energies, d'un estat que regeix quantitat desmesurada de costes i no ha sabut preveure mitjans per evitar emergències...

En realitat tots sabem de quina unitat parla: Parla de la sacrosanta unitat de la seva pàtria, la que garanteix que molts pugin viure de renda a costa de les aportacions de les nacions perifèriques. Si hi ha algú que això no s'ho cregui és veritablement que no li interessa veure-ho.

Però, hi ha una altra unitat possible!: La unitat del respecte i la col·laboració amb tothom. La unitat de l'acceptació de la realitat plurinacional de l'estat i les polítiques que se'n derivin. La unitat de mirar pel bé físic, moral, social i nacional de tothom i de tots els «pobles» reals! no pas virtuals com el que els distreu d'aquest nou i trist sinistre: «La Nación Española Plural».

Salvador Molins i Escudé. Berga (Berguedà, Barcelona.)

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris