muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Uns preus d'habitatges exagerats

El fet que a Palma hi hagi sis mil habitatges a la venda és la constatació més clara de la desacceleració econòmica que viuen en aquests moments les Balears, igual que tot el món occidental. Però no s'ha de caure en el pessimisme davant aquesta realitat. La manca de vendes no només s'ha d'adjudicar al temor de la gent a realitzar inversions en una conjuntura tan incerta com l'actual, sinó també a l'altíssim i exagerat preu de l'habitatge i a l'excés d'oferta.

Per moltes moratòries que s'hagin posat en marxa, la realitat és que el boom de la construcció ha continuat endavant en els darrers anys anant contra les lleis del mercat, fins i tot en èpoques de bonança econòmica. Ara, els promotors es neguen a abaixar preus i s'estimen més esperar. Des de la seva perspectiva, és una posició intel·ligent. Tenen l'experiència de fa una dècada, quan una crisi sobtada va ser superada en només dos anys i just després es produí un constant encariment dels preus a l'empara del creixement de la demanda.

En conseqüència, la gran quantitat d'habitatges a la venda no són un estricte sinònim de crisi. Tanmateix, si ara vivíssim un cicle econòmic alt el mateix mercat immobiliari s'hauria de regular perquè els ciutadans, encara que tenguin feina, no poden escometre sovint la compra d'un habitatge a causa d'uns preus desbocats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris