algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Persones que exerceixen i gent diversa

«Terres de l'Ebre, 19 de novembre de 2002./ Benvolgut Gabriel./ Com a defensor i enamorat de l'Ebre, t'enviem informació per tal de donar-te a saber el desenvolupament del conflicte i per donar-te les gràcies per la manera que ens defenses a la teva columna, cosa que hem escampat per tot l'Ebre./ Una abraçada de Carme i Cinta, venedores del mercat de Tortosa, a tu i a la Neus./ LO RIU ÉS VIDA, NO AL TRANSVASAMENT».

Avui he rebut aquesta missiva i m'he emocionat. És que som de cor fluix, de vegades, i no hi puc fer més. Sobretot m'accelera les pulsacions trobar en viu i en directe persones humanes exercidores, lluitadores a tot carbó per la raó, contra la injustícia, la prepotència, l'estultícia gens ni mica innocent, ans al contrari, ben interessada pel caliuet de la sardina del Zaplana, l'amic coral del Matas. I els dos són ministres de l'estat espanyol, valgui'm Déu! No és freqüent l'espectacle de la gent de l'Ebre amb un convenciment tan real, tan actiu en temps i lluita diària, però quan es dóna, sempre és una magnífica aparició, un gaudi pels sentits, una esperança.

I un clar advertiment pels golafres, pels ignorants ubicats a llocs de poder sols perquè queden bé a les fotografies o són amiguetxos del «jefe», o perquè el que pot els hi posa ben segur de la seva fidelitat, millor dit: la seva docilitat a tota prova. I per damunt tot, mirin vostès, posar de ministre de medi ambient, de tot això dels rius i els aqüífers a un mallorquí, quan aquí, amb l'excepció d'enguany, gairebé no hi plou i rius sols els vèim a les pel·lícules! És de conya. Com si a mi em volguessin fer ministre d'economia i finances, vaja, així com han volat sempre de baixos els tords devers ca nostra. Carme, Cinta, tots vosaltres, gràcies pel vostre exemple. I que passeu unes bones festes nadalenques. Però sense afluixar, eh?, sense afluixar.

Gabriel Florit Ferrer, escriptor

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris