muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
14°

Compra responsable en català

Ara que vénen dies de compres grosses, convé recordar allò que ja hem escrit en altres ocasions: dins la butxaca duim una de les armes més poderoses per aconseguir fer un món més just i solidari i una Mallorca més digna, la cartera.

La plataforma Joves de Mallorca per la Llengua ens recorda que a l'hora de fer les nostres compres, cal tenir en compte el factor llengua, és a dir, cal triar preferentment els productes que respectin el dret que tenim els catalanoparlants a rebre les informacions d'aquells productes que volem adquirir, en la nostra llengua. Allò lògic seria que s'hagués legislat en aquest sentit, i s'hagués protegit el dret que tenim els mallorquins de rebre en la nostra llengua informacions tan bàsiques com els ingredients amb els quals està fabricat un aliment, el prospecte d'un medicament o les instruccions d'un joc o d'un electrodomèstic. Però no és així, i avui té més cobertura legal un producte etiquetat en una llengua forana que no un escrit en la llengua dels mallorquins.

Així que, de moment, cal ser uns consumidors amatents i, en certa mesura, «militants». Cal fixar-se en la llengua en què estan etiquetats els productes que consumim i triar els que respecten els nostres drets lingüístics. Així farem que la nostra llengua avanci més aviat en el sector del comerç, donarem suport a aquells que aposten per la llengua catalana i gaudirem d'un producte tan bo o més que els que no estan etiquetats en català.

Seria més lògic i, per descomptat, més còmode, no haver de preocupar-se de tot això. Però de moment no ens queda més remei.

Tomeu Martí, periodista

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris