algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

Eleccions a la UIB

Les eleccions per elegir el nou rector de la UIB seran, si no hi ha res de nou, el mes de març. Això vol dir que la campanya començarà just després de Nadal, tot i que ja es detecten nombrosos moviments.

Antitabac
Les campanyes dels activistes antitabac són cada vegada més «expeditives». Ficarem en aquesta categoria el regidor de Palma Rafel Vidal, que en una reunió recent retirà de les mans una cigarreta a la també regidora Carme Feliu per a sorpresa d'aquesta i de la resta de comensals.

Reivindicació
La Caeb, patronal de patronals, va celebrar despús-ahir vespre la festa de cloenda dels actes del seu 20è aniversari amb un sopar al Poble Espanyol. El to del discurs del president, Josep Oliver, va sert moderat i conciliador. Tanmateix, la Caeb realitzarà el pròxim dia 25 de febrer una jornada de «reflexió» en què es posaran de manifest les perspectives i les reivindicacions dels empresaris. Destacats membres d'aquesta patronal donaven per fet que, a tres mesos de les eleccions, es diran les «coses clares».

Controls
Tot i que l'Estat espanyol ha incrementat el control als aeroports, aquestes mesures fan rialles devora les que hi ha a l'aeroport Ben Gurion de Tel Aviv, d'on acaba de tornar el nostre director adjunt, Joan Riera. Allà totes les maletes són escorcollades fins als forros; s'interroga els passatgers fil per randa per saber si hi havia ningú davant mentre feien l'equipatge o si duen res que els hagi facilitat un tercer per lliurar a un suposat amic comú. És normal, també, que molta de gent s'hagi de llevar les sabates, que s'inspeccionen, es miren i remiren. Els seus propietaris han de posar en marxa els ordinadors portàtils quan ja han passat l'escànner i tota l'operació és controlada per un gran nombre d'agents. Posa els pèls de punta pensar què passaria si es fes això a Son Sant Joan durant la temporada alta. També és cert que la gent puja a l'avió molt més segura.

Protocol
Els dirigents d'Unió Mallorquina lleven ferro a l'aplicació del protocol estatal, que deixa la figura del president del Consell en un segon terme. Consideren que la principal afectada no en serà Maria Antònia Munar, sinó les presidentes de Menorca i d'Eivissa, Joana Barceló i Pilar Costa, perquè elles són, a les seves circumscripcions, les primeres autoritats per la natural absència del president del Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris