algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Què farem, amb els marginats de Zaqueo?

El centre d'acollida de marginats Zaqueo, de Palma, ha tancat les portes per ordre governamental. Les instal·lacions de la plaça de sa Quartera, on prestava ajut als marginats severs de Palma, no reuneixen les condicions mínimes d'habitabilitat.

Zaqueo va néixer fa cinc anys a partir d'una iniciativa voluntarista. No fa falta dir que les penalitats econòmiques que l'organització ha passat en aquest temps han estat quantioses, i les subvencions institucionals inexistents fins a l'any passat, quan la Conselleria de Benestar Social realitzà una aportació de 9.000 euros.

Segurament per això, l'edifici de sa Quartera no reunia les condicions d'un centre modèlic, i per tant s'ha vist obligat a tancar sense que s'hagi previst una alternativa. Ara, els marginats romanen allotjats on bonament s'ha pogut. Segons les regles que regeixen en el centres provisionals d'acollida, abans de Nadal tots ells, unes 45 persones, poden trobar-se al carrer, sense tenir on anar.

Zaqueo representa la conscienciació de la societat civil i la seva implicació en una problemàtica comuna. L'esforç d'aquests voluntaris ens hauria de fer reflexionar que la seva lluita també és la nostra. Tancar un centre d'acollida no és una bona solució si, abans, no se'n disposa d'un altre. Perquè, què serà, d'aquí a unes setmanes, d'aquests 45 desemparats?

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris