algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Les cambres de Comerç fan país

Les cambres de comerç de les Balears, Canàries i Ceuta acaben de fer una passa important que va més enllà del benefici econòmic que es pretén a curt termini.

Ahir, a Palma, els responsables d'aquestes institucions abordaren el greuge comparatiu que suposa haver de rebre o d'expedir forçosament les mercaderies a través dels ports. L'encariment dels productes pel cost de la navegació, les estibes i desestibes i les taxes, tot això s'hauria de compensar d'alguna manera. I la més senzilla és deixar de pagar les taxes que graven els preus i atempten contra la lliure competència.

La feina de les cambres de comerç és, de vegades, qüestionada o malentesa. Fins i tot hi ha qui les identifica com una competència a altres associacions empresarials. I, tanmateix, les cambres abans esmentades acaben de donar una mostra del que es pot fer quan hi ha voluntat treballadora i reivindicativa. I és que, de fet, les taxes portuàries no són una qüestió política ni institucional, sinó estrictament comercial, i en tot cas pertoca als polítics i a les institucions esmenar-les.

La unió de les cambres en aquest episodi és una passa que vertebra les relacions entre els països que formen l'Estat més enllà de llengües i cultures. Com ja intuí el 1962 l'il·lustre Joan Fuster en carta a Joan Pla, tractant de la qüestió nacional, «un dia ens adonarem que, a més a més dels escriptors, també hem de considerar les relacions econòmiques».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris