algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°


SOS, Zaqueo

Sr. director:
El dia 2 del mes en curs es tanca el dormitori de Zaqueo per ordre de l'Ajuntament, ja que pareix que amenaça runa. Les forces polítiques s'hi han avingut i han «reubicat» els «sense sostre». La nostra Comunitat ha tancat les espurnes de consciència que li quedaven, ja que les nostres autoritats donen per resolta la problemàtica. Pel que veig, aquí tothom ha tancat allò tancable, i el SEM, que ja està escaldat de l'aigua beneïda que a tot posa remei, pensa i diu que l'esmentada «reubicació» és virtual pel simple fet que el sector afectat és un col·lectiu marginal dins del món marginal.
Zaqueo té casa a la barriada de la Soledat i és de sentit comú que si et treuen d'un allotjament puguis anar almanco a un altre. Els veïns de la Soledat no en volen ni sentir l'olor i és humanament comprensible, no poden quedar on estan perquè la reforma del centre antic no és compatible amb uns col·legues incòmodes; a Son Vida els multipropietaris són els únics que no s'han manifestat públicament a la contra, però a dir veritat els queda una mica llunyà. Queden per tant poques solucions per a un tema tan espinós per a uns reubicats de poca durada, i si no temps al temps!
La meva poca imaginació m'ha duit a pensar i a escriure que Ca l'Ardiaca (ubicada entre el Cementiri i Pryca) tal vegada, i a causa de la seva situació, podria donar cabuda a... ja ho sé, no està en condicions... jo què sé!
Els 150 clients que habitualment acudeixen a Zaqueo poden menjar cada vesprada un plat de sopa calenta; si el tanquen pel motiu que sigui s'ha acabat.
Ara ve Nadal i se'ns omple la boca de felicitacions i germanor; curiosament hi haurà persones que no tindran ni una trista pallissa com la de Jesús. No em vengueu amb coverbos que la demagògia és bona de modelar pels qui sempre donen creu, ja que el SEM no té cap palau, sigui episcopal o públic, per donar un mínim de dignitat a unes persones que sobreviuen gràcies al voluntariat de Zaqueo.

Miquel Bauçà Frau. Sindicat d'exclosos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris