algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

La qüestió no era Gibraltar

La remodelació que fa uns mesos realitzà José María Aznar no ha servit per rescatar del descuit i de la confusió el seu gabinet. La manera com ha afrontat el desastre del Prestige és senyal que les coses funcionen malament a Madrid.

Quan es produí el desastre del petrolier, el Govern espanyol centrà tota la seva atenció en el fet que es dirigia a Gibraltar. La major preocupació se centrà a descobrir il·legalitats i operacions de «contraban». S'havia d'inculpar Gibraltar davant la Gran Bretanya i de l'opinió pública mundial. Mentre, tanmateix, no se sabia què fer amb el vaixell i es passaven per alt les gravíssimes conseqüències ecològiques. L'ofensiva diplomàtica era de tal magnitud que res no podia distreure-la. Ni tan sols el president de la Xunta, Manuel Fraga, piulà. Al contrari, partí de cacera a la Meseta. El tema era Gibraltar, i res ni ningú no havia d'interferir en aquella esbojarrada i equivocada creuada.

Les acusacions contra Gibraltar han quedat arraconades, segurament perquè el 'Prestige' no s'hi dirigia, com s'han fartat de repetir l'Executiu del Penyal, la Gran Bretanya i el capità del vaixell. I, mentrestant, ha passat el pitjor que podia passar. El desastre ecològic per al litoral gallec i econòmic per a milers de famílies és de dimensions incalculables. I, amb aquestes, Aznar encara no ha decidit si anirà o no a visitar la catàstrofe. No estranya la indignació popular, ni que els grups ecologistes hagin denunciat als tribunals el comportament dels ministres Àlvarez Cascos i de Jaume Matas.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris