nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Aturem el negoci de la guerra!

Els atemptats de l'11 de setembre varen ser l'excusa perfecta per a la intervenció militar d'Estats Units a Afganistan, una guerra que es va començar a preparar molt abans dels atemptats. La guerra a Afganistan va tenir efectes devastadors per a la població civil, però no va aconseguir acabar amb la xarxa terrorista Al Quaeda. Un any després, amb motiu de l'aniversari dels atemptats de les Torres Bessones, Estats Units ha tornat a posar en marxa tota la seva maquinària militar, diplomàtica i mediàtica per justificar un atac a Iraq; utilitzant l'excusa de la guerra global contra el terrorisme.

Denunciam que com en el cas d'Afganistan, el govern d'Estats Units utilitza la lluita contra el terrorisme per amagar els interessos reals d'una intervenció militar a Iraq. La intenció d'Estats Units és controlar els recursos petroliers de la zona i mantenir el poder de la seva indústria militar, que manté forts lligams empresarials amb dirigents de l'administració Bush. Estats Units ha intentat sense èxit implicar Iraq en els atemptats de l'11 de setembre i presentar-lo com una amenaça.

Però ara ja ha deixat clar que el retorn dels inspectors de l'ONU no és condició suficient per evitar una intervenció militar i ha promès repartir el pastís del petroli iraquià a canvi del suport a la guerra.

Denunciam que un atac a Iraq tendria conseqüències fatals sobre la seva població.

Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris