cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

L'acord del Consolat

El president Antich i el batle Fageda arribaren ahir a un important pacte pel qual enviaran una carta conjunta al ministre Àlvarez Cascos perquè financi el soterrament de les vies del tren fins a la via de cintura i perquè aporti recursos per millorar les carreteres que accedeixen a Palma. Si l'acord assoleix resultats pràctics l'avanç serà històric.

Sembla mentida que Palma, capital turística de primera magnitud, sigui en realitat una ciutat xapada per una vida de tren. A part de la divisió que això implica entre les diferents barriades, i de minva en la qualitat de vida que aquest retard suposa, el fet més important és que el caos circulatori que viu la capital de les Balears és en part fruit de les infraestructures tercermundistes que pateix.

El Ministeri de Foment no es pot negar de cap de les maneres a fer realitat aquestes importants inversions. Palma s'ha convertit en una de les grans ciutats de l'Estat. I és la primera d'Europa en índex de vehicles per habitant.

Però les seves infraestructures no estan, ni molt menys, a l'alçada de les circumstàncies. Per això és tan important la col·laboració entre un president socialista i un batle del PP, ja que demostra que l'interès general es troba per sobre de les jugades de partit. I l'electorat, sigui del color que sigui, sap apreciar aquestes inciatives i, sovint, les premia.

No cal oblidar que el soterrament de la via del tren farà realitat altres projectes transformadors, com un passeig que uneixi el parc de les Estacions i la plaça d'Espanya amb Son Oliva. L'objectiu és una urb més habitable i equilibrada, i que se situï al nivell del que ha de ser la principal ciutat del primer destí turístic de la Mediterrània.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris