muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

En Jordi Pujol i la tolerància 0

Jordi Pujol, el president del govern que dóna suport al PP a canvi de no res i que subvenciona cada any la Feria d'Abril de Santa Coloma, demana «tolerància 0» cap als immigrants que diuen «háblame cristiano» als catalans.

La terminologia pujolista, ara ja absolutament adaptada a l'espanyolista, aplica el mot «immigrant» exclusivament als ciutadans que no tenen el DNI espanyol. Al Principat, els que suposen més del 90 per cent de la immigració, que són els espanyols, passaren de dir-se «xarnegos» a «castellans»; de «castellans» a «immigrants», d'immigrants» a «nous catalans» i ara, en acte de claudicació vergonyosa davant l'espanyolisme, ja no tenen nom.

En Pujol, agafat pels dallons com el tenen els burgesos, no pot parlar del contingent que posa realment en perill l'existència de Catalunya: la part dels immigrants espanyols no integrada ni amb ganes ni necessitat d'integrar-se.

En Pujol, per això, calla com un mort davant l'espanyol que li escup a la cara «háblame cristiano» i es fa el gall de brega davant el moro o el negre que li fa la mateixa sortida.

Així de cínica és la hipocresia del burgès, que no té més pàtria que els duros i que ho subordina tot, absolutament tot, al compte corrent. El pseudocatalanisme del pujolisme no és més que una gran estafa que s'aprofita del sentiment sincerament catalanista dels indígenes de la Catalunya Central per muntar-se una paradeta de poder al servei dels interessos dels burgesos del Principat. Això explica per què en Pujolet, abans de reaccionar davant les agressions a la identitat catalana, mira d'on procedeixen els qui les protagonitzen. Una vergonya!

Jordi Caldentey. Manacor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris