algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

L'incombustible Rodríguez

L'arribada a la secretaria general del PP balear de José María Rodríguez demostra que els fets són tossuts i que Jaume Matas no ha tingut altre remei, per tenir una veritable mà dreta, que acudir a l'home que ha conduït durant anys amb puny de ferro la pontentíssima organització de Palma. L'absència del ministre, que encara es perllogarà durant molt de temps, deixava el partit orfe d'una locomotora capaç de poder dur a bon port el partit de cara a les eleccions autonòmiques i municipals del 2003. I el tan sovint criticat Rodríguez, el qualque vegada menyspreat Rodríguez, ha estat l'home elegit. No debades, l'alacantí de verb accelerat i enorme capacitat de treball salvà els mobles del PP l'any 1999, quan el seu aparell tancà files per fer Joan Fageda batle de Palma. Aquell assoliment ha permès «respirar» un partit que perdé el govern de la Comunitat Autònoma, els Consells de Menorca i Eivissa, i algunes batlies importants de la Part Forana mallorquina. Però la «roca» Rodríguez i l'habilitat de Fageda aguantaren el cop a Palma. A més, darrerament, les coses no anaven com havien d'anar a la direcció del PP balear. El fins ara secretari general, Jaume Ribas, era un perfecte desconegut, i el coordinador general, Josep Juan Cardona, que continuarà en el càrrec, semblava més preocupat pel cas Formentera que per articular una veritable oposició al Pacte de Progrés.

Per tant, Matas no tenia altre remei que confiar en Rodríguez, la qual cosa demostra que, en política, com en tot a la vida, la perseverància és la clau de l'èxit.

Tot i així, el Partit Popular haurà d'espavilar-se molt si vol recuperar el terreny perdut en aquests darrers anys. Les eleccions són cada cop més a prop i el fet que Matas hagi designat un «populista» en lloc de tant de polític de «coll alt» com té al seu voltant, demostra que és conscient que s'haurà de fer molta de feina en els propers mesos. No oblidem que Rodríguez és capaç d'aconseguir èxits fins i tot a les barriades de Palma, a reductes que abans eren de l'esquerra. Per tant, han acudit a ell com a última, però indiscutible possibilitat de redreçar les coses.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris