algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

No amb els meus imposts

De la part que em tocaria a mi, senyor President, us deman que no l´empreu per pagar l´esbucament dels xalets il·legals de Llucalcari. Direu que la meva part és una misèria, i teniu raó. Al cap i a la fi, pagam per tantes coses, per tantes, que una més...
Però de vegades la raó -el seny, el sentit comú, el coneixement- no és avaluable en termes econòmics. Altrament dit, entre el cost i la raó hi ha un desfasament que pot fer parèixer ridícula qualsevol reclamació. Ara el senyor Fracesc Salas, batle de Deià, exUM i actual PP, anuncia que demanarà doblers al Govern que vós presidiu per poder complir la sentència que obliga a esbucar tres xalets il·legals. Per què demana diners? Perquè el seu Ajuntament no en té prou. I cerca explicació lògica a uns permisos rebuts per part del Govern balear presidit, aleshores, pel senyor Gabriel Cañellas.

S'entén que tots ens equivocam, i els governants un poc més. Des dels llocs de govern, autonòmic, municipal, es poden cometre errors, per mal assessorament, per informació insuficient, per formació deficient. Hom pot preveure un futur que després s'escapoleix, i per tant tot quant s'havia fet per adequar-nos-hi esdevé un error monumental. Estam acostumats a ser condescendents amb els errors dels governants, perquè sabem que sovint són més fruit de l'estultícia que no de la maldat. Però, atenció, quan per arribar a una determinada situació, com és ara el cas, s'ha d'haver actuat conscientment des de la il·legalitat, home, seria sensat que pagassin els que han actuat infringint la llei, i no els contribuents. Val la pena recuperar l'edició d'ahir del millor diari en català de les Illes Balears per repassar els passos que s'han fet, des del 1972 fins ara, perquè el batle senyor Francesc Salas ens demani els doblers a tots. Home, no, la qüestió no seria ben bé aquesta.

La qüestió és que si un batle, un conseller, un president de govern en un moment donat se sentiren per damunt de tota llei i de tota glòria, que ara responguin: amb el seu patrimoni, si es comprova que no hi va haver error, ni tan sols abandó, sinó deliberada voluntat de fer jutipiris a la llei.

Perquè, és que, a més a més, tios, com no ho vèieu, que a Deià, a Llucalcari, la cosa no podia acabar bé?

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris