algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Emaya, més impertinències

En altres ocasions ja us he parlat de la frenètica activitat d'Emaya per la zona de Cala Gamba, aquests darrers temps. Martell compressor, brigada renouera, i dues hores o tres sense aigua per dutxar-me o estirar la cadena del lloc comú. Tot entre les vuit i mitja i les onze del matí, o sia, conflictiu horari per a mi amb motiu de les dues activitats higièniques esmentades. Sense tenir la delicadesa d'avisar amb anterioritat, per allò de poder preveure guardar un parell de poals d'aigua per un si de cas, ca, pensa, bots a la lluna, aguanta menut i paga que és el que et pertoca. Però què hi podem fer, si no és arreplegar tota la paciència que es pugui emmagatzemar i esperar millors temps.

Xerrant amb un dels operaris a l'hora de la cigarreta, la seva i la meva, així mateix vaig arribar a saber que el que feien era posar claus de pas a tots els capdecantons, de manera que si una avaria es produïa a la xarxa, en el futur no haurien de tallar l'aigua de tota la barriada, sols ho haurien de fer a l'illeta directament qualificada per l'entrebanc. Durant un parell de mesos han anat fent aquestes claus de pas. I com que jo ja sabia de què anava la cosa, tot d'una que un matí sentia el ta-ta-ta-ta d'un compressor, com un llamp a omplir poals i ribelles. Jo molt llest no ho he estat mai, però entenent, una cosa grossa, de veritat. Ara mateix fa uns dies, després d'una treva de devers un mes, vaig tornar a veure moviment d'uns operaris d'una empresa anomenada Agbar Construcción, SA, que, amb la maquineta aquella de tallar l'asfalt, del soroll que et posa els pèls en erecció absoluta, començava a llescar el negre paviment en trinxes paral·leles de devers cinquanta centímetres de separació. Ja tornam ballar de capoll, vaig pensar de seguida. I sí. Devers migdia ja havia arribat la maquinota «retro» i començà a foradar pel carrer de l'Illa de Samos, just aquí darrere, a dos metres excassos d'on ara jo coment això que escric, i renou i pols a balquena. Tot voltant l'illeta, giraren pel mateix passeig de Cala Gamba, per continuar endinsant-se pel carrer de l'Illa de Montecristo. I renou, renou, caparrut renou, que aquesta darrera setmana no he pogut fer res mínimament condret. També vaig demanar a un operari de què anava el burball. I me contestà que, com que les canonades de l'aigua potable havien tornat molt velles, s'havia decidit canviar-les. I ben bé, li vaig contestar.

L'accident va passar exactament a les 12.35 hores del dijous 4 d'octubre proper-passat. I ho vaig veure en directe, com la CNN, «està succeint, ho estàs veient». Un jovenetlo ben abrinat que manejava el martell del ta-ta-ta-ta, sense cap protecció auditiva ni una per cert, que als trenta anys serà més sord que una maça, ell, ja en parlarem, dic, per ignorància o negligència foradà el tub de l'aigua potable en funcionament i produí un brollador de ben a prop de dos metres d'alçària i una vintena de centímetres de diàmetre de cabal. Un aigüer exagerat. Les fonts ufanes, semblava. Un home més granat va agafar una carrereta i la col·locà damunt el bram d'aigua, invertida, a fi i efectes que no fos tan escandalós l'espectacle. En un moment tot un tram del passeig de Cala Gamba restà absolutament inundat. Els imbornables no donaven a l'abast per engolir-se tot el valuós, escàs, estimadíssim líquid element. A les 14.35, dues hores després del succeït, el brollador continuava. Me començà a fer mal el ventre davant la tudadissa d'aigua. Vaig cridar a Emaya. «Esto es un asunto de averias. Tiene que llamar a averias. Ahora le doy el número». I jo, ben mosca, li vaig replicar que no, que jo no tenia cap avaria ni cridaria a ningú més. Que ell sí que en tenia dues: una al passeig de Cala Gamba, i una altra al boll per voler manar-me feines a mi. Inepte! A les 15.10, 2 hores i mitja després de raig i roi a rompre, vingué Emaya i ho solucionà. Mentre, jo pensava: «hi ha sequera, tu tens la clau», et diuen. És un bé escàs, t'enverguen. Una aixeta amb un nuu, et mostren. Au, a mamar tots plegats!

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris