muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Sector cavernícola

Ja em perdonareu, però encara no m'he refet de les declaracions peperes sobre la fallida casa de la senyora Rosselló i company. Sembla com si l'haguessin descoberta en flagrant delicte o en insofrible contradicció. Els que s'han manifestat, que no són ni tots ni el PP, no entenen estar en un partit per ideologia i no per interessos, creuen que deu ser com un noviciat amb vots inclosos. No m'interessa massa aquest capítol, perquè les contradiccions són propietat privada i cadascú magnifica les alienes i argumenta les pròpies. Trob més divertit el suposat «delicte». Diu el senyor Flaquer que el terreny urbà i urbanitzable on la consellera volia construir és «a la vora» d'un ANEI. Collons, quina desgràcia; per aquesta teoria de les proximitats, ell ho deu passar d'allò més malament quan els seus companys de partit l'acusen de comunista per asseure's «a la vora» de la senyora Caro en el Parlament; això per no parlar de l'acusació de corrupte prescrit (paraules del jutge, no meves) per haver estat molt de temps «a la vora» del senyor Cañellas... Ara, el premi a l'ocurrència el s'endú el senyor González Ortea quan assegura haver d'aplaudir la valenta actuació legal de l'Ajuntament d'Alaró. Què volia dir? Millor no anar-ho a cercar. De tot això, i d'altres coses per l'estil com l'atac a la «desmesura» d'una casa de 200 m2, només se'n desprèn que hi ha una necessitat, quasi visceral, d'acontentar el sector més primitiu del seu electorat, aquell que s'alçura quan sent la paraula roig. Però es tornen a equivocar: aquest sector és l'únic fidel passi el que passi, i amb el que passi no els bastà la darrera vegada per governar.

Ara, si el que volen és quedar-se amb el sector cavernícola i abandonar a l'orfenat els amplis sectors de dreta intel·ligent que hi ha al país, van pel camí encertat. No per les declaracions, més o manco demagògiques, sinó per l'adhesió automàtica a tot el que fan els seus a Madrid. I Madrid, és innecessari dir-ho, ens puteja. No quan s'empassa l'esquer de l'ecotaxa o menysprea la «pizza cinc estacions» que ens governa. No, aquests atacs no atenyen gaire l'electorat conservador, però la descarada política a favor dels grans magatzems, que toca el voraviu de molts petits empresaris, i l'insult que suposa no equiparar-nos a les Illes Canàries, acabarà per desmobilitzar la part intel·ligent del seu electorat.

Per ara, el ministre desaprofitat (autodefinició) no ha tengut a bé considerar el transport aeri a les illes un servei d'interès públic. Mentres, i quasi simultàniament, ha jutjat qüestió d'Estat el passeig marítim de la Colònia de Sant Jordi. No m'estranya, el consens mai no ha estat un tret identificatiu del seu tarannà. A més, si don Josemari ho decideix, serà un bon lloc per a passejar-hi fins a fer-hi solcs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris