muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Històries aeroportuàries

Com ja sabeu els lectors que me seguiu amb una certa fidelitat, tenc un informador puntual infiltrat dins l'aeroport de Son Sant Joan, lloc i temps que resulten ser una font inesgotable d'anècdotes simpàtiques i d'altres no tant, depèn si n'ets el narrador o el protagonista. D'això anam avui, d'històries aeroportuàries.

Ara mateix, com deveu saber, les mesures de seguretat s'han incrementat una cosa grossa. Fins i tot les que no són gaire evidents als usuaris, que sols ens n'adonam de l'afuada de punteria a l'hora de passar l'arc de raigs ics, que l'han afinat moltíssim. Qualsevol objecte metàl·lic fa sonar el xiulet. Fins i tot un diminut tallaungles, o un paquet de tabac. El confident me parla del tractament especial de les maletes més enllà de la vista del públic, ja que, al parer, són objecte d'un meticulós examen de continguts, via raigs ics també, clar, que no n'obren cap ni una sense la presència del propietari, que és il·legal, tu, de màquines d'afaitar que es posen en funcionament de manera sobtada, pel que sia, per un mal moviment, un cop inoportú, i ja tenim l'alarma, i la guàrdia civil peu envant, peu enrere, amb una professionalitat gran, dit sia de passada, que ara ja no és com un temps ni molt manco, als déus gràcies.

De devers una dotzena de contarelles, n'he seleccionades dues amb la finalitat concreta de contar-vos-les. Són aquestes: Una matinada, amb l'avió dels malsofrits que jo en dic, o sia el que parteix cap a Barcelona a les set del matí i tu hi has de ser a les sis, o sia, almenys t'has de despertar a les cinc, depèn on visquis, dic, a un dels controls maleters comparegué en pantalla un tub metàl·lic de com a vint-i-cinc centímetres de llargària que cap dels de seguretat no sabé identificar. I davant el dubte, clar, es reclamà la presència del propietari/a. Resultà ser una senyora de mitja edat, vestida molt clàssicament, traje gris obscuret, cabells curtons i lacis que no havien vist perruqueria feia una bona temporada... Semblava una monja, em dia el meu informador. Quan li explicaren el cas, que havia d'obrir la maleta perquè hi havien detectat un objecte gens ni mica identificable, es posà feta un nero. I que no, de cap manera, i qui són vostès per furgar les meves intimitats, etcètera. Quan l'hagueren convençuda que si no obria la maleta i els mostrava l'objecte, no embarcaria a l'avió, de molt mala gana l'obrí. Va resultà ser un consolador vibrador que ella havia embolicat amb paper d'alumini, precisament perquè els raigs ics no detectassin d'allò que es tractava. Santa innocència! Partí cap al «fínger» més encesa que un misto i amb les galtes color cirera ben madura.

L'altre cas que he seleccionat dels que em contà el meu «gorja profunda», és el següent: a un vol de l'horabaixa de BEA amb destinació Londres, els controls detectaren dins una capsa de cartró ben tancada hermèticament amb paper de precinte, i a més fermada amb un cordellí ben estret, un objecte metàl·lic que semblava una olla petita amb tapadora, de la qual sobresortien una mena de pèls. Dins s'hi podia endevinar més que veure com una mena de serradís, o similar. Clar, allò era sospitós en escreix. També enviaren a demanar el propietari de la maleta perquè l'obrís i aclarís de què anava allò. Tothom ja estava embarcat. Els de seguretat reberen la resposta que: com que es tractava d'una persona de «poca mobilitat», que demanava que li permetessin fer l'obertura de la maleta a peu d'avió. I que no, que aquestes coses són massa delicades per exposar a tot el passatge a vés a saber què. Finalment accedí a presentar-se l'anglès en qüestió al recinte ad hoc. D'impedit, poc, sols ceixejava una miqueta. Obrí la maleta, destapà el paquetet dels dallons, i sabeu què hi havia dins? Idò les restes de la paella que havia dinat aquell mateix migdia a un restaurant de s'Arenal. Els pèls que sobresortien de l'olla eren els bigots de les gambes. El vol sortí amb dues hores de retard. Quin personaaaal!

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris