cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
27°

S'amaga

Els éssers humans, i sobretot els éssers "així, a seques" que hi conviuen sota una indubtable aparença humana, tenen tendència a mentir. Mentim per atacar i per defensar-nos o fins i tot per propi ego. En termes generals, els polítics solen oferir-nos-en una àmplia gamma de possibilitats. Això, que és moralment deplorable en el seu vessant públic, resulta patètic quan salta a l'àmbit de l'autoengany. I entram en el terreny de la patologia. L'entrevista que publicava ahir el diari Abc amb el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, era molt reveladora de com allò que en principi neix com un senzill maquillatge de la veritat a partir d'una concepció paternalista de la política "la mentida balsàmica en bé d'un poble que ignora la bonança de tota missió" pot derivar en un cas latent de ciclotímia. Psicosi maniacodepresiva, clínicament parlant. El periodista l'interrogava sobre el cas Formentera, que ell atribueix a una campanya progressista de la que se sent víctima: -¿No ha perdido José Maria Aznar la confianza en su persona?

-No, por supuesto. El día que la pierda sabe lo que tiene que hacer.
-¿Han hablado en privado de estas acusaciones?
-Mire... Yo, en estos temas, prefiero no entrar. Son cuestiones del presidente y... si me lo permite, prefiero no hablar.
-Pero si yo le digo que usted y Aznar no se han reunido para hablar de estos asuntos, ¿qué me dice?
-Le digo que no tengo nada que decir con respecto a esto.
-¿Usted serà capaz de hacer a partir del año 2003 lo que afirma que no ha hecho el actual Gobierno balear?
-No necesariamente yo. En qualquier caso, el Partido Popular estoy seguro que sí... L'obsessió a amagar les pròpies debilitats diagnostica l'autoengany de Matas: creu ser més del que realment és.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris