algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

O som, o no som.

He tingut la grata sorpresa en fullejar la premsa que a la nova moratòria es reconegui la condició metropolitana dels municipis limítrofes amb Palma i que per tant s'ha de considera, igual que Palma, com a part d'una mateixa entitat, tota ella per tant costanera, igual que determinen protegir el sol rústic posant-hi quotes, tot plegat representa un cop més rectificar l'error comès a l'anterior moratòria (molt bé, mai és tard). I dic grata ja que sembla que per primer cop impera la raó a l'hora d'elaborar la nova moratòria.

Si més no, quan un mira el mapa de Mallorca i els límits dels diferents pobles, s'adona que dins del paquet de municipis que s'haurien de considerar que pertanyen a l'àrea metropolitana de Ciutat per la seva condició limítrofes hi caben els següents: Marratxí, Santa Maria, Santa Eugènia, Esporles, Puigpunyent, Bunyola. Quasi tots ells esmentats als citats articles a excepció de Puigpunyent.

M'he deixat expressament, igual que fan els diferents partits que conformen el pacte, i especialment els més centralistes (al País Basc això ja no ho dubten) com són el PSOE però també el PP que òbviament n'està fora (i que fins i tot el GOB se n'oblida), els següents municipis que també pertanyen a l'àrea metropolitana de Palma: Llucmajor, Valldemossa, Algaida i Calvià. Si un mira el signe polític d'aquests darrers, s'adonarà que en realitat no s'obliden desinteressadament (els dos primers governats pel PP i els dos darrers pel PSOE) tots ells molt suculents urbanísticament parlant pel seu potencial especulador.

És clar que el que els cal fer als polítics es arribar a pactes fins i tot amb els més allunyats políticament, però en benefici de la societat i el territori que representen, i no pensant en el seu propi per finançar la següent campanya electoral. Però per sobre de tot no poden deixar de ser coherents; si a uns municipis per ser limítrofes amb la ciutat de Palma se'ls confereix la qualitat de metropolitans, o ho són tots, o no ho és cap.

Antoni J. Borràs Seguí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris