algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

L'SFM i la Conselleria de Transports amb el tren?

Segurament cap dels responsables actuals de l'SFM i de la Conselleria de Transports són usuaris habituals del tren i més enllà de les seves responsabilitats polítiques sembla que no tenen cap interès a millorar el servei, fer-lo més eficient o captar nous jaciments d'usuaris i usuàries.

Si de veres tinguessin interès en el tren, aques interès s'hauria de veure en atendre les observacions dels passatgers abans que els suggeriments del transport privat per carreteres sobre tarifes de preus i aquesta és una assignatura pendent d'incloure en el programa d'actuacions de l'SFM.

A cap estació hi ha un punt d'atenció als viatgers, que ens permeti dirigir-nos a l'empresa i ésser atesos per a possibles observacions, suggeriments o peticions, sols és possible per part dels passatgers/res realitzar escrits de queixes i reclamacions en els impresos que l'empresa té a l'estació de Palma.

Llevat de les estacions d'Inca i Palma, no n'hi ha cap altre on els viatger/res ens puguem resguardar del mal temps, tampoc no hi ha horaris exposats, tarifes de preus, ni rellotges, ni cap empleat/da per informar sobre les incidències, avaries, anul·lacions o ajornaments d'horaris dels trens molt habituals en aquests darrers mesos. Si un potencial usuari/a del tren acudeix circumstancialment a una estació d'un poble, es trobarà totalment desinformat/da i pendent de la presència d'altres viatgers per a obtenir informació sobre la freqüència, horaris, preus i normes del servei.

El criteri del preu dels viatges amb el tren està mancat de sentit social i resulta abusiu i car a més de mercantilista si ho comparen amb les tarifes d'altres comunitats. El servei per a persones amb rendes baixes, per a persones majors, per a persones amb discapacitats, pensionistes, nins i nines, hauria d'ésser gratuït o de tarifa simbòlica i fer desaparèixer l'actual sistema ridícul de l'anomenat carnet de pensionista d'SFN (un cartonet doblegat) omplert a bolígraf a la taquilla de Palma per un empleat/da i que pagant 350 pessetes dóna dret al titular, a poder beneficiar-se d'una reducció escalonada de fins a un 50 per cent en el preu del bitllet ordinari sempre que aquest superi el minim de 115 pessetes.

Guillem Ramis i Canyelles. Santa Maria del Camí

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris