algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Balcans

Exactament el mateix instant que vaig veure per la televisió el ministre Federico Trillo, sí el del: «manda güebos!», quan era president del Parlament de l'Estat Espanyol, manifestar ara, «urbi et orbe» amb carona de total i absoluta convicció, amb posat estudiadament tranquil i relaxat, dir allò que la relació causa-efecte dels projectils ianquis amb cabota d'urani empobrit i els càncers i leucèmies dels ex combatents dels Balcans no tenia cap relació ni una, doncs, per sentir-ne algun efecte nociu, perjudicial per la salut, haurien d'haver estats exposats a la radioactivitat com a mínim un any seguit, i que la contaminació havia estat tan insignificant que no podia causar-los ni un oís estantís, una petita cagarel·la, totd'una, com en un reflex condicionat, vaig pensar: uep, mala cosa!, això és molt greu!

Tot seguit em va venir a la memòria aquella bubota anomenada Sancho Rof, en tot el bullit dels intoxicats per l'oli de colza adulterat, que, més o manco amb el mateix rostre que ara en Trillo, així, com de pòquer destapat, explicà per la petita pantalla que, l'animalet, el bacteri patogènia de l'oli dels orgues, era tan feble que moria irremeiablement sols caient de la taula, tru-trup! Sí, no m'ho invent, això, no rigueu!, que jo, el que signa al final del text, ho vaig haver de veure i sentir en directe! En veritat sols en moriren un parell mallorquí de centenars de ciutadanetxos, i en restaren malmesos, tarats de per vida altres tants. O sia que la meva conclusió des de sempre és: si un ministre del govern de Madrid diu que no passa res, alerta, preneu mesures urgents, aferrau-vos a l'emblanquinat, començau a tremolar, que la clatellada serà tamany natural. Després resulta que, digui el que digui també la OMS, (a qui obeixen?), la gent, el personal, begué plom, respirà bacteris de cinquena generació merdosa i per via oral, rectal, epidèrmica, la que fóra, han engospat malalties molt greus. Tant els soldats francesos, espanyols, italians, tots els que, malgrat sols hi foren per administrar antitetàniques a la gent, tenen molts números a la desgraciada loteria de la mort pel cranc funest.

Després he llegit també que s'ha inaugurada l'anomenada síndrome dels Balcans, o sia que el voluntariat de l'exèrcit espanyol s'ha com a retret, ha fet anques enrera una cosa grossa, sembla que han pensat, home, pel que paguen tampoc interessa gaire exposar la vida amb uranis empobrits dels projectils que els ianquis empraven per millor foradar les carcasses dels tacs enemics, o amb qualsevol merda d'aquestes de les guerres tecnològiques. I Déu ens guard d'un ja està fet. Quan paguin més, quan escaldin amb el brou més espès, ja ho veurem si compensa, però, mentre, que vagin a fer de sufridors suïcides els sotsoficials de ciuró, que amb els anys de menjar «xuscos» ja han desenvolupat totes les defenses desenvolupables, i unes quantes més de torna. I tot plegat en resulta un problema bastant insolvent, si no és que el senyor Aznar demà dematí, prestet, a primera hora, decreti que tots els que ahir estaven convençuts de fer de voluntaris per soldats professionals i ara mateix no hi estan disposats, idò són traïdors a la pàtria per no creure les convincents declaracions del ministre Trillo. On s'ha vist mai tanta desconfiança! O que, encara millor, els tripliqui els «haberes en mano», que aquest sí que podria ser un argument de molt de pès, com ja he deixat dit abans. Així i tot, la pregunta del milió és: per què els «gringos» utilitzaren aquest material tan perillós? El que és segur del tot és que ells sabien que era molt perjudicial per a qualsevol ésser que s'exposàs a les seves radiacions, perquè ells ho saben tot. És possible, dic, una hipòtesi, que del que es tractava era d'emprar, treure's de damunt el subproducte de les seves centrals nuclears amb l'excusa de millor foradar el blindatge dels tancs enemics, i el personal, qualsevol, a fer set catefes de putes? Recordau el «factor taronja» del Vietnam? És possible tan monstruosa conclusió?

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris