algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

La bandera de Sant Jordi

A la manifestació de la conquesta de Mallorca del dia 30, hi havia una bandera de Sant Jordi i no la bandera Anglesa com qualcú es pensava. Voldria aclarir-ho perquè hi pot haver confusió ja que també és el patró d'Anglaterra i les banderes són iguals.

Pere I el Catòlic fundà l'ordre militar de Sant Jordi d'Alfama el 1021, la qual fou ampliada i protegida per Jaume I, que n'era membre molt efecte. A València el 1371 sant Jordi fou escollit protector de l'exèrcit de cort anomenat del Centemar de la Ploma, en temps de la guerra contra Castella, que es va mantenir fins ser dissolta per Felip V. La confraria dels Cavallers de Sant Jordi obtingué les ordinacions el 1565, que també amb la invasió castellanofrancesa fou dissolta.

La creu de Sant Jordi, vermella en camp blanc, era la bandera de l'exèrcit del que fou la nostra confederació, que varen arraconar tot quant pogueren els invasors el 1714, per la qual cosa tornar a la llum el que va significar la creu de Sant Jordi, ens ajuda a saber el que som i d'on venim.

Francesc Domènec Ferrer. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris