algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

La plaça del Rossell: la plaça més horrible

És més lletja que un pecat. Un atemptat visual. L'empresa que va construir l'aparcament al mig de la plaça abusa de l'espai públic descaradament, i obliga el ciutadà a esquivar tota mena d'obstacles.

La zona verda és inutilitzable i mig amaga aparells de ventilació que produeixen un renou continu i desagradable. Si seguim el traçat de les escales "barreres arquitectòniques insalvables" ens duen sovint a enfrontar-nos amb els carrils d'entrada i de sortida de vehicles sense cap respecte a la persona que vol passar a l'altra banda d'això que en diuen plaça.

L'ascensor circular que «corona» la plaça és visible per tots els costats, com un monument d'interès històric, que recorda les construccions feixistes.

El ciutadà és el darrer que es té en compte en aquesta plaça.
Cert és que les característiques de la zona fan que en aquest espai es concentri molt de tràfec: el mercat de l'Olivar així ho comporta. Però, una correcta remodelació urbanística pot fer recuperar l'espai del ciutadà i fer lloc al tràfic de mercaderies que tot mercat necessita.

No hi ha dret que una empresa d'aparcaments mantengui aquesta prepotència i sotmeti els ciutadans a aguantar el mal gust i la humiliació que suposa suportar una plaça que no serveix per a res.

Pilar Verger. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris